Hétvége

2015.04.10. 07:52

Staféta Bélafi Károllyal

Varga Richárd azt kérdezi Bélafi Károlytól, hogy mennyire szerteágazó a falugondnoki teendő.

Mátételki András

- A reggeleim úgy kezdődnek, hogy kiadom a feladatokat a közmunkásoknak, akik jelenleg külterületen irtják a bokrokat, hogy legyen mivel tüzelnünk télen a művelődési házban. Máskor árkot ásnak, hídgyűrűket fektetnek le - meséli az 55 éves Bélafi Károly, aki két évtizede falugondnoka Hidegkútnak. Nem mellesleg az 1999-ban alakult Falugondnokok Veszprém Megyei Egyesületének az elnöke.

Bélafi Károly falugondnok 
Fotó: Mátételki András

- Úgy 11 óra után kezdem kihordani az ebédeket a kisbusszal, amelyet arra is használunk, hogy a helybeleiket átvigyem Tótvázsonyba az orvoshoz, a gyerekeket óvodába, vagy éppen az iskolásokat uszodába, jégpályára.  Amikor délelőtt megérkezik a mozgóposta, átveszem távollétükben az itt lakók küldeményeit, csak úgy, mint az egyesületekét, alapítványokét, s persze a hivatalét. Rendszeresen átjárok Tótvázsonyba, ugyanis ott van a körjegyzőség.  Még hosszasan sorolhatnám a kisebb-nagyobb feladatokat, amiket el kell végeznem.

Azt kérdezi Tóth Edina Kittitől, hogy Dudaron mennyire közösségteremtő a költészetnapi ünnepség.

A staféta következő vendége: Tóth Edina Kitti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!