Hétvége

2014.10.10. 08:13

Staféta Aczél Gergellyel

Szabóné Réthy Kata azt kérdezi Aczél Gergelytől, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Veszprém megyei helyi csoportjának elnökétől, hogy milyen természetvédelmi programokra készülnek.

Mátételki András

- Legfőbb célunk, hogy minél többféle természetismereti programot indítsunk el lehetőleg úgy, hogy a megye bármelyik pontján lakónak legyen lehetősége részt venni a rendezvényeinken. Ezért hat városban (Veszprém, Várpalota, Zirc, Pápa, Devecser, Tapolca) szervezünk rendszeresen madárgyűrűzéssel egybekötött megfigyeléseket, gólyafelméréseket, kirándulásokat.

Szeptember 24-én indult útnak a Pillanatok a megyéből című természetfotó kiállításunk, ami hat megyében élő természetfotós képein keresztül mutatja be lakóhelyünk természeti értékeit. Az óvodák és iskolák választhatnak a házhoz járó környezetnevelői programjaink közül.

Akik hajlandók a természetben sátrazni, nekik ajánljuk a kutató táborunkat, ami alatt több száz madárra kerül ornitológiai gyűrű miután megvizsgáltuk őket.

Aczél Tamás azt kérdezi Tóta Tamástól, hogy mi a teendőnk baleset esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!