Hétvége

2014.04.18. 06:06

Legyőzte a világot

Jézus mondta: "A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot." (Jn16,33)

Balla Emőke

A világon nyomorúságotok van. Szenvedtek, fájdalmaitok vannak, betegség kínoz benneteket és családtagjaitokat. Egyedül vagytok, nincs emberetek, nincs barátotok, nincs, akik megöleljen, elfogadjon, támaszt, vigaszt adjon. Szomorkodtok. Nincs munkátok, munkahelyetek, csak hiteletek, tetemes adósságotok. Gúnyolnak benneteket hitetekért, bántanak meggyőződésetekért, nevetnek rajtatok. Nincs önbizalmatok, nincs erőtök. Nincs nyugalmatok, nincs örömötök, nincs békességetek. Nincs reményetek. Semmitek sincs, csak a hiány.

A világon nyomorúságotok van.

De bízzatok: van húsvétotok. Isten Jézus Krisztusban legyőzte a világot, legyőzte a halált, a gonoszt, a bűnt. A bűn, a gonosz, a halál többé nem uralkodik, mert egyedül Istené a hatalom, az uralom. Van nagypénteketek, amikor Krisztus a keresztfán megváltott, megszabadított benneteket és van húsvét vasárnapotok, amikor feltámadt, új életet, örök életet, a feltámadás reménységét adva nektek. Van életetek, örök életetek, van és lehet reménységetek. Bízhattok benne, egyedül Benne bízhattok. Húsvét óta már semmi sem lehet olyan kilátástalan és reménytelen, mint amilyennek kezdetben látszik. Jézus Krisztusban van kiút, halálból az életre, sötétségből a világosságra, reménytelenségből a reménybe. Benne van bocsánat, megbocsájtás. Az Őt követőknek nincs többé okuk félni, aggódni. Örülhetnek vég nélkül, békességük van Istennel.

"Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!