• cikk kép
  Staféta Hedl Józseffel

  Németh István Péter azt kérdezi Hedl Józseftől, a zirci német kisebbségi önkormányzat elnökétől, hogy miképpen segítették a helyi kórházat.

 • cikk kép
  Közel ötven év a pályán, hetvenhárom évesen fejezi be praxisát Geiszt Jakab háziorvos

  Szokatlan a „hangulat” az egyik veszprémi orvosi rendelőben. Nem csendben ücsörögnek, olvasgatnak a betegek (megadóan várva a sorukra), hanem „megy a szöveg”, már-már hangzavar van. Mintha egymást akarnák „überelni”, a másik szavába vágva mondják: „Ilyen orvosunk sosem lesz! Ugye nem igaz, ugye csak pletyka, hogy befejezi a főorvos úr?”

 • cikk kép
  Gyarmathy Éva: a tehetség is deviancia

  A tehetség is egyfajta deviancia. Nincs benne semmi rossz, ha a helyén van; ha sikerül azt használni, lehetőséget hordoz, mondta Gyarmathy Éva nevelés-lélektani szakpszichológus a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola által szervezett pedagógus szakmai napon.

 • cikk kép

  Jegyzet

  Halottak és játék a hóban

  Rémült család, zokogó szülők és a borzalomtól sikoltozó gyerekek bújnak az asztal alá, mellettük kétségbeesett kutyájuk téblábol.

 • cikk kép
  Százévesen boldogan

  Édesem, nehezen ütöm be a kódokat, nem jól látok, mert nem vagyok fiatal, nem segítenél? Szégyelltem magam, hogy segítséget kérek, körbe is tekintettem, ki hallott meg. Aztán megkérdezte tőlem a pénztárosnő, miért -, hány éves tetszik lenni? Rávágtam: hát száz, mennyi lennék? Csima Lászlóné Erzsébet február 26-án lesz száz esztendős. Ebből az alkalomból beszélgettünk vele, amikor fiához Füredre látogatott..

 • cikk kép
  A boldog házasság titkai: szeretet, megértés, türelem

  Veszprém - Ne akard átformálni és megváltoztatni, ne tragédiának fogd fel a nehézségeket, soha ne alázd meg, segíts neki, ha szüksége van rá, meg aztán nem árt a közös érdeklődés sem –- így vall a tartós és boldog házasság legfőbb feltételeiről a kenesei Vér László és felesége, Irén, valamint az alsóörsi Mádi László és párja, Mária, akikkel a házasság hete apropóján beszélgettünk.

 • cikk kép
  Melyek a Valentin nap jellegzetes ajándékai?

  Virágcsokorban szív alakú desszert, love feliratos szívet tartó állatfigura, egy kettesben töltött romantikus vacsora, ezek a Valentin nap jellegzetes ajándékai.

 • cikk kép
  Az utcán élőkről is gondoskodik a Vöröskereszt

  Ha Vöröskereszt, akkor véradás, ruhagyűjtés. Elsőre ezek ugranak be az embereknek, ha az országos szervezetről esik szó.

 • Staféta Németh István Péterrel

  Meszlényi Norbert azt kérdezi Németh István Péter könyvtárostól, hogy a látogatók mi után kutatnak a tapolcai könyvtár helyismereti gyűjteményében.

 • cikk kép
  Gyula vezér Csobánc várának megmentésére tette fel az életét

  Gyulakeszi - Németh Gyula jó egy évtizeddel ezelőtt a lovardája adta elfoglaltságok mellett még csak hobbinak tekintette a vár megmentését. Mára viszont a vár kapitányaként ideje nagy részét a várral kapcsolatos teendők adják.

 • cikk kép
  Kiss Balázs: Néha hiányzik a sportág hangulata

  Régen vártam üzenetet ilyen izgalommal. Telefonon "kergettük" egymást Kiss Balázzsal, Veszprém kalapácsvető olimpiai bajnokával, Európa-bajnoki ezüstérmesével. Aztán megjött az sms: ha most hívsz, tudunk beszélgetni.

 • cikk kép
  Interjú Török Ferenc filmrendezővel

  Jelenleg az Egyesült Államokban tanít filmeseket Török Ferenc rendező, akivel a Moszkva tér közelmúltbeli veszprémi közönségtalálkozója után többek között arról beszélgettünk, érdeklik-e még a kritikák, mit gondol az új filmfinanszírozási struktúráról, de szót ejtett filmterveiről is.

 • cikk kép
  Egér Ágota meséi: Készül a fánk

  Ágota olyan régen találkozott már Nyusszal, a nyúllal, hogy úgy döntött, meglátogatja. Akkor még nem is tudta, hogy olyan finom meglepetésben lesz része, amilyenben még soha.

 • cikk kép
  Otthonra talált fiatalok - Bátorítást, segítséget, elfogadást, szeretetet kaptak a romák

  - Hogy tudsz együtt dolgozni a nem cigányokkal?! – kérdezte egy roma asszony a 41 éves Rupa Évát, aki, ahogy ő fogalmaz, hidat alkot cigány létére a kisebbség és a többség között. Ez a történet jó pár évre nyúlik vissza, ami végül is megalapozta a nagyvázsonyi tanoda sikerét, országos elismertségét.

 • Vendégsarok - Thury emlékév

  Heti vendégírónk, Pappné Csővári Zsófia ügyvezető igazgató.