• cikk kép
  Szálljunk ki az autóból és gyönyörködjünk a lábunk előtt bólogató apró csodákban

  Apácatorna – Hajdan, amikor a világ még egyszerűen működött, március nyolcadikán minden dolgozó nő kapott egy hóvirágcsokrot, ezzel a tavasz hivatalosan is kezdetét vette.

 • cikk kép
  Staféta Petrák Barbarával

  Vesztergom János azt kérdezi Petrák Barbarától, hogy mi a divat az állatkozmetikában.

 • cikk kép
  Más bolygóra repít el a zene

  Ajka - Minimális különbséggel maradt le a dobogós helyről a Dal című televíziós vetélkedőben a magyarpolányi és ajkai huszonévesekből álló Other Planet zenekar.

 • cikk kép

  Jegyzet

  A démonok köztünk élnek

  Jogerősen felmentette a Fővárosi Ítélőtábla a Fejér megyei, kulcsi családirtót, akit az ügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel vádolt, és akire fegyházban letöltendő, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kért.

 • cikk kép
  Tudomány a várban

  A Vendégsarok heti vendége Pósfai Mihály, a VEAB elnöke.

 • cikk kép
  Szabó Csaba tánctanár: Akit a kihívások éltetnek

  Szabó Csaba azon pedagógusok közé tartozik, akik miatt képesek a szülők hetente többször az ötödik faluba fuvarozni csemetéiket, csakhogy a legjobb kezekben legyenek. Azon tánctanárok közé tartozik, akik a fellépésen kézen fogják a hároméves csöppnyi lányt, ha éppen nincs párja a csárdásban.

 • cikk kép

  Aki Japánban elveszíti a pénzét, adnak neki, hogy hazautazhasson

  Szusi a felkelő napnál

  A pontosságot, fegyelmet, becsületességet helyezném át itthonra. Irigylésre méltó, hogy a tömegközlekedés óraműpontosságú, nincs hangos szóváltás a reggeli csúcsban vagy mosdatlan ember a metrón – így vall japán élményeiről Kutics Károly almádi kutatómérnök, képviselő.

 • cikk kép
  Ajánlatok a hétvége sportműsorából

  A pápai és a balatonfüredi labdarúgócsapat is bemutatkozik idén hazai környezetben. A Lombard rangadót vív, a Füred az éllovast fogadja. Ajánlatok a hétvége sportműsorából.

 • cikk kép
  Ékszerek száraztésztából

  Sokféle szép nyakláncot, karkötőt készíthettek száraztésztából.

 • cikk kép
  Gilice királyfi

  Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, annak volt két fia meg egy gilicemadara.

 • cikk kép
  Attila saját útját járja és megvalósítja álmait

  Tegnap címmel írta meg első dalát Farkas Attila. Az ajkai 19 éves előadó még az iskolapadban ül, majd gyakorlati helyén készül a szakma szerzésre, de már komoly színpadi tapasztalata van. Fellépések, tehetségkutatók, saját stílusának a keresése, tanulás töltik ki a tinikorát. Céltudatos, sikeres, és azt is tudja, ismert előadóvá válni nem egyszerű. Ő viszont vállalja ezt az utat, és küzd érte.

 • cikk kép
  Polgármester a színpadon

  Tótvázsony - Számtalan polgármestert láttunk már ünnepi beszédet mondani, szónokolni a színpadon, viszont közülük igen kevesen mondhatják el magukról, hogy a világot jelentő deszkákon felléptek profi színészekkel. Ellesték trükkjeiket, ugratásaikat, amit persze a nézők nem vehettek észre.

 • cikk kép
  Stresszoldó hangok - Számos problémára hatásos lehet a tibeti hangtálas terápia

  A mai rohanó világban a hangmasszázs egy olyan természetes stressz oldó módszer, amely több szinten hathat a szervezetre.

 • cikk kép
  Széchenyi István és a somlai bor

  Sümeg - A legnagyobb magyar halálának közelgő 155. évfordulójára (Döbling, 1860. április 8.) készülve azt kutattam, hogy a nemes gróf mennyire kedvelte a somlait, a nászéjszakák borát, valamint milyen történetek maradtak fenn róla megye szerte.

 • cikk kép
  Kicsi és a csempészcigi - A speciálisan képzett kutya figyelmét semmi nem kerüli el

  Éjszakai sötétségben, reggel hat órakor kezdődik az ellenőrzés a NAV szakemberei számára, akik csempészcigarettát keresnek Kicsivel, a speciálisan kiképzett három éves német juhász kutyával.