• cikk kép
  Az utcán élőkről is gondoskodik a Vöröskereszt

  Ha Vöröskereszt, akkor véradás, ruhagyűjtés. Elsőre ezek ugranak be az embereknek, ha az országos szervezetről esik szó.

 • Staféta Németh István Péterrel

  Meszlényi Norbert azt kérdezi Németh István Péter könyvtárostól, hogy a látogatók mi után kutatnak a tapolcai könyvtár helyismereti gyűjteményében.

 • cikk kép
  Gyula vezér Csobánc várának megmentésére tette fel az életét

  Gyulakeszi - Németh Gyula jó egy évtizeddel ezelőtt a lovardája adta elfoglaltságok mellett még csak hobbinak tekintette a vár megmentését. Mára viszont a vár kapitányaként ideje nagy részét a várral kapcsolatos teendők adják.

 • cikk kép
  Kiss Balázs: Néha hiányzik a sportág hangulata

  Régen vártam üzenetet ilyen izgalommal. Telefonon "kergettük" egymást Kiss Balázzsal, Veszprém kalapácsvető olimpiai bajnokával, Európa-bajnoki ezüstérmesével. Aztán megjött az sms: ha most hívsz, tudunk beszélgetni.

 • cikk kép
  Interjú Török Ferenc filmrendezővel

  Jelenleg az Egyesült Államokban tanít filmeseket Török Ferenc rendező, akivel a Moszkva tér közelmúltbeli veszprémi közönségtalálkozója után többek között arról beszélgettünk, érdeklik-e még a kritikák, mit gondol az új filmfinanszírozási struktúráról, de szót ejtett filmterveiről is.

 • cikk kép
  Egér Ágota meséi: Készül a fánk

  Ágota olyan régen találkozott már Nyusszal, a nyúllal, hogy úgy döntött, meglátogatja. Akkor még nem is tudta, hogy olyan finom meglepetésben lesz része, amilyenben még soha.

 • cikk kép
  Otthonra talált fiatalok - Bátorítást, segítséget, elfogadást, szeretetet kaptak a romák

  - Hogy tudsz együtt dolgozni a nem cigányokkal?! – kérdezte egy roma asszony a 41 éves Rupa Évát, aki, ahogy ő fogalmaz, hidat alkot cigány létére a kisebbség és a többség között. Ez a történet jó pár évre nyúlik vissza, ami végül is megalapozta a nagyvázsonyi tanoda sikerét, országos elismertségét.

 • Vendégsarok - Thury emlékév

  Heti vendégírónk, Pappné Csővári Zsófia ügyvezető igazgató.

 • cikk kép

  Jegyzet

  Felejteni szeretnének

  Ambivalens érzéseket kelt olyan emberekkel találkozni, akik súlyos tragédián estek át. A devecseri térség lakóinak a többsége szeretné elfelejteni az öt évvel ezelőtti katasztrófát.

 • cikk kép
  Elég adrenalin a börtön a női parancsnoknak

  Kezdetben a média élénk érdeklődése középpontjában álltam, mint egyedüli női parancsnok, szerencsére ma már nem ez az egyedüli téma a velem készült interjúkban. Büszke vagyok arra, amit elértem, remélem sikerül bizonyítani, hogy ebben a „férfias” szakmában nekünk, nőknek is van keresni valónk – hangsúlyozta Németh Éva, ezredes, a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka.

 • cikk kép
  Erőss Zsolt özvegye nem szereti, ha sajnálják

  Nehezen viseli, ha sajnálják, életfelfogását viszont szívesen átadja másoknak. Erőss Zsolt özvegye ma már tele van tervekkel és a hegymászást népszerűsíti. Sterczer Hildával lovasi előadása után beszélgettem.

 • cikk kép
  Veszprémi séfek a világ porondján

  A legjobb magyar séfek és borászok mutatkozhattak be nemrég egy németországi fesztiválon.

 • cikk kép
  Egy ajkai kislány többször is az országos úszó ranglista élén

  Az országos úszó ranglista élén többször is találkozhatunk egy ajkai kislány, Szóka Júlia nevével.

 • cikk kép
  Staféta Meszlényi Norberttel

  Rupa Éva azt kérdezi Meszlényi Norbert mentőtiszttől, hogy az emberek mennyire segítik a munkájukat.

 • cikk kép

  Beleéli magát a szerepbe, nehogy hamisnak tűnjön

  Polgármester a színpadon

  Számtalan polgármestert láttunk már ünnepi beszédet mondani, szónokolni a színpadon, viszont közülük igen kevesen mondhatják el magukról, hogy a világot jelentő deszkákon felléptek profi színészekkel. Ellesték trükkjeiket, ugratásaikat, amit persze a nézők nem vehettek észre.