• cikk kép

  Aki Japánban elveszíti a pénzét, adnak neki, hogy hazautazhasson

  Szusi a felkelő napnál

  A pontosságot, fegyelmet, becsületességet helyezném át itthonra. Irigylésre méltó, hogy a tömegközlekedés óraműpontosságú, nincs hangos szóváltás a reggeli csúcsban vagy mosdatlan ember a metrón – így vall japán élményeiről Kutics Károly almádi kutatómérnök, képviselő.

 • cikk kép
  Ajánlatok a hétvége sportműsorából

  A pápai és a balatonfüredi labdarúgócsapat is bemutatkozik idén hazai környezetben. A Lombard rangadót vív, a Füred az éllovast fogadja. Ajánlatok a hétvége sportműsorából.

 • cikk kép
  Ékszerek száraztésztából

  Sokféle szép nyakláncot, karkötőt készíthettek száraztésztából.

 • cikk kép
  Gilice királyfi

  Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, annak volt két fia meg egy gilicemadara.

 • cikk kép
  Attila saját útját járja és megvalósítja álmait

  Tegnap címmel írta meg első dalát Farkas Attila. Az ajkai 19 éves előadó még az iskolapadban ül, majd gyakorlati helyén készül a szakma szerzésre, de már komoly színpadi tapasztalata van. Fellépések, tehetségkutatók, saját stílusának a keresése, tanulás töltik ki a tinikorát. Céltudatos, sikeres, és azt is tudja, ismert előadóvá válni nem egyszerű. Ő viszont vállalja ezt az utat, és küzd érte.

 • cikk kép
  Polgármester a színpadon

  Tótvázsony - Számtalan polgármestert láttunk már ünnepi beszédet mondani, szónokolni a színpadon, viszont közülük igen kevesen mondhatják el magukról, hogy a világot jelentő deszkákon felléptek profi színészekkel. Ellesték trükkjeiket, ugratásaikat, amit persze a nézők nem vehettek észre.

 • cikk kép
  Stresszoldó hangok - Számos problémára hatásos lehet a tibeti hangtálas terápia

  A mai rohanó világban a hangmasszázs egy olyan természetes stressz oldó módszer, amely több szinten hathat a szervezetre.

 • cikk kép
  Széchenyi István és a somlai bor

  Sümeg - A legnagyobb magyar halálának közelgő 155. évfordulójára (Döbling, 1860. április 8.) készülve azt kutattam, hogy a nemes gróf mennyire kedvelte a somlait, a nászéjszakák borát, valamint milyen történetek maradtak fenn róla megye szerte.

 • cikk kép
  Kicsi és a csempészcigi - A speciálisan képzett kutya figyelmét semmi nem kerüli el

  Éjszakai sötétségben, reggel hat órakor kezdődik az ellenőrzés a NAV szakemberei számára, akik csempészcigarettát keresnek Kicsivel, a speciálisan kiképzett három éves német juhász kutyával.

 • cikk kép
  Égi ujjlenyomat - Új módszerrel mérték a balatoni nádpusztulást

  Műholdas és repülőgépes megfigyeléssel, valamint helyszíni élettani mérésekkel térképezte fel a balatoni nádpusztulást az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balaton Limnológiai Kutatóintézet szakemberei által vezetett nemzetközi kutatócsoport. Az új módszer lényege, hogy távérzékeléssel a Balaton nagyobb nádas területeiről gyűjtsenek fontos, a nádpusztulásról szóló információt.

 • cikk kép
  Mamahotel és társai - Vekerdy Tamás a szociális pubertásról, az oktatási rendszer hibáiról

  A mostani fiatal felnőttek szociális pubertásban élnek: mamahotel gondoskodik róluk, nem vállalnak önálló egzisztenciát, későn lesznek szülők. Erről s az oktatási rendszer hibáiról is beszélt Vekerdy Tamás pszichológus a Naplónak a vele készült interjúban.

 • cikk kép
  Miért nehéz közbelépni?

  Áldozatokra emlékeztek a héten, 22-én a bűncselekmények, 25-én a kommunista diktatúra áldozatainak emlékét idézték meg.

 • cikk kép
  Értéket ment és ad is át - Bölcső Amerikába, kopjafa Szlovákiába Kardos Róbert fafaragó polgármestertől

  Bodorfa - Élete része a fafaragás. Kardos Róbert beleszületett a népi hagyományokba. Kisiskolás gyermekei, Csanád és Boróka már javában ismerkednek a kézművességgel, a másfél éves Zselyke még távolról figyeli, amikor édesapja keze alatt formálódnak a legkülönfélébb díszítő motívumok. Kardosék otthonában sok minden fából készült. Úgy őrzik a hagyományokat, hogy benne élnek. Kardos Róbert rendezvényeken is bemutatja tudását. Ezekre a felkérésekre ritkán mond nemet, pedig kevés az ideje. Második ciklusban Bodorfa polgármestere. Munkáival határainkon túlra is eljutott, készített már bölcsőt Amerikába, tavaly nyáron pedig kopjafát faragott a szlovákiai Nagyfödémes részére.

 • cikk kép
  Vásáry André: Alázatot érzek a zene iránt

  Balatonfűzfő - ,,A dalos embert az Isten küldte, hogy dala víg és szomorú legyen, a kemény szív attól meglágyuljon, és a mennybe felvigyen.” Henry Wadsworth Longfellow gondolata jutott eszembe, amikor a beszélgetésre készültem.

 • cikk kép
  Staféta Tungli Józseffel

  Hédl József azt kérdezi Tungli Józseftől, Veszprém Városi Idősügyi Tanács társelnökétől, hogy mi a feladata a szervezetnek?