• cikk kép
  Profi amatőrök a tapolcai színjátszó kör tagjai

  A Tamási Áron Művelődési Központ amatőr színjátszói ismét tanúbizonyságot tettek sokoldalúságukról és tehetségükről, amikor Gárdonyi Géza Ida regénye című művének színpadi változatát bemutatták.

 • cikk kép
  Feltámadásra készülve

  Ajka - A megújulás, megtisztulás jegyében telik a húsvéti várakozás. Angermayer Judit néprajzos, az ajkai Városi Múzeum munkatársa elmondta, húsvét előtt az volt a szokás, hogy mindenki rendbe tette otthonát, udvarát.

 • cikk kép
  Dacolva a halállal - Filó László főtörzsőrmester Afganisztánban is járt

  Várpalota – Több alkalommal is szolgált misszióban Filó László főtörzsőrmester. Az MH Bakony Harckiképző katonája másfél évet töltött Koszovóban, a Sínai-félszigeten és a messzi Afganisztánban.

 • cikk kép

  Jegyzet

  Germanwings: válasz nélküli kérdések

  Kedd óta vezető hír mindenhol a német fapados légitársaság, a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó gépének tragédiája.

 • cikk kép
  Színházak is felfigyeltek a tehetséges énekes Mátéra

  Az Operaház igazgatója is felfigyelt az Ének iskolája televíziós verseny meghallgatásán szereplő ajkai Csordás Mátéra. A hatodikos fiú az idén a 40 legjobb közé jutott.

 • cikk kép
  Szalay Tímea nem hisz a csővégi megoldásokban

  Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! Akár ez a jól ismert mondás is lehetne a veszprémi Csalán Egyesület mottója. Elültetni az emberekben a globális felelősségvállalás gondolatát, majd alulról, a helyi közösségek szintjéről építkezve eljuttatni az értékeket és érdekeket a döntéshozók felé.

 • cikk kép
  100 éve született Cserhát József költő, a Batsányi-kultusz fáklyavivője

  Ha Veszprémben azt mondja valaki, hogy Cserhát, bizonyára legtöbben a Cserhát városrészre gondolnak, vagy a kulturális egyesületre, a Cserhát Társaskörre. Ám Cserhát Józsefre (akinek neve nem kötődik a városrészhez), írói-költői, újságírói színes személyiségére, sokoldalú alkotómunkásságára már kevesen emlékeznek a városban, a megyében.

 • cikk kép
  Felfedte titkait az elárvult katonasír

  A „nagy háború” kirobbanását követően – éppen 100 évvel ezelőtt – 1915 tavaszán kezdődött el egy, eredetileg ellenséges hadifoglyok befogadására szolgáló barakktábor építése szülőfalum, a Veszprém megyei Csót község határában, a Magas-Bakony és Pápa közelében.

 • cikk kép
  A különc Lovas

  Egy falu, ami keresztülnézett a pálinkásüvegen, túllépett a disznóvágáson és olyan téli programsorozatot szervezett, hogy képletesen így is mindenki megnyalta utána a tíz ujját.

 • cikk kép
  Ásványok és kristályok

  Ásványok és a fény címmel időszakos kiállítás nyílt a minap a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban. A Fény éve 2015 programsorozatba csatlakozó kiállítás március 31-ig tekinthető meg.

 • cikk kép
  Programok, rendezvények Veszprém megyében március 16-tól

  Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények március 16-tól. Böngésszen, és válogasson!

 • cikk kép

  Nyírással, festéssel lehet átalakítani a kutyákat

  Állatok kozmetikusnál

  Gondolták volna, hogy már a kutyákat is tetoválják? S hogy a derék négylábúakat ügyeskezű állatkozmetikusok pandamacikká, tigrisekké festik át? Ezekről is beszélgettünk Petrák Barbarával, aki két évtizede foglalkozik az állatok csinosításával.

 • cikk kép
  Varázsszavak Kowalskytól

  Ugyan kihasználja az internet adta lehetőségeket a Kowalsky Meg A Vega zenekar, ám a banda hisz a klasszikus lemezkészítésben és a közönséggel való közvetlen kapcsolattartásban. És nem mellesleg imádják Veszprémet.

 • cikk kép
  Vendégsarok - Március idusán

  Kovács Péter történelemtanár, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának igazgató-helyettese.

 • cikk kép
  Hogyan fordítsuk át a kudarcot győzelemmé? Kéri Kitty, a Kulcskeresők rendezője elmondja

  Örkény István azért írta meg ezt a darabot, hogy bemutassa, miként fordítsuk át kudarcainkat győzelemmé, mondja Kéri Kitty. A Kulcskeresők című színdarab rendezőjével a Veszprémi Petőfi Színház pénteki premierje kapcsán beszélgettünk.