• cikk kép
  Magyar író könyve a tengeren túli olvasók polcán

  Sümeg - A tengerentúlon is ismerik Martha Tailor Budapesten élő írónő nevét. Nemrég került piacra az Egyesült Államokban az Életben maradni című könyve.

 • cikk kép
  36 kilótól szabadult meg 3 hónap alatt

  A testet és a lelket nem lehet elválasztani egymástól - vallja a csopaki Király Lia is, akinek az életét végig kíséri a fogyózás, az egészséges életmódra való törekvés. A hullámvölgyekből - ha szenvedés árán is -, de mindig kikapaszkodott, mert a 46 éves hölgy elsősorban önmagának akart megfelelni.

 • cikk kép

  Befejezetlen naplójáról, a tengerről és a csillagokról

  Cserhalmi György visszamenne a jó kis porba

  Visszavágyik abba a jó kis porba, ahonnan jött, így fogalmazta meg az érzéseit. Rendszerváltó személyiségnek tartják, mert ő mondta el 1989. március 15-én az új 12 pontot. Azóta mindkét politikai oldalról bélyegeket aggattak rá, egyetlen állami kitüntetést nem kapott az elmúlt negyed században, csak szakmai elismeréseket. Most a Nemzet Színészei közé választották.

 • cikk kép
  Átevezik az Atlanti-óceánt

  New York-tól Párizsig evezős hajóval szelné át az Atlanti-óceánt társával Bakos András. A különleges expedíció a fiatalember gyerekkori álma, évek óta készül rá, hajóját már a Balatonon tesztelik.

 • cikk kép

  Szeretem a kattantakat

  Jó energiák: Szabó Kimmel Tamással tájolás közben – a Hamlet után és a Karamazovok előtt

  Szabó Kimmel Tamás volt már Fenyő Miklós (Made in Hungária), volt már Hamlet. A Bagoly és Cica-komédiában félszeg, fiatal amerikai írót játszik, a szombathelyi vendégjáték előtt kérdeztük.

 • cikk kép
  Az emlék örökre marad

  Újra kell műteni, vagy elengedni! – ütött szíven az orvosnő kijelentése.

 • cikk kép
  Vendégsarok - Emléket állítunk a hatvan évnek

  Heti vendégírónk, Budai László, a várpalotai könyvtár igazgatója.

 • cikk kép
  A világ legszebb helyein dalolt

  Számtalan itthoni fellépés, színházi és énekesi munka után, dolgozott már luxushajón, énekelt Rodoszon, jó ideig pedig Törökországban lépett fel saját műsorával. Most itthon van, és új kihívásokat keres. A balatonfüredi Tátrai Eszterrel beszélgettem.

 • cikk kép
  Régi rádiók gyűjtője

  Jellegzetes amerikai rádiót, hetven évvel ezelőtt gyártott készülékeket gyűjt Bólyás Sándor. A rádiók nem csupán díszei a lakásnak, hanem működnek is. Lerobbant állapotban kapja vagy használtcikk kereskedésben vásárolja azokat a gyűjtő, aki addig próbálkozik, amíg működő rádiót nem készít azokból.

 • cikk kép
  Jobb a tavaszi haltelepítés

  Megyei körkép - Az állománypótlási stratégiák tesztelése érdekében haljelöléseket végeznek a Balatonon, mindez a horgászok érdekeit szolgálja.

 • cikk kép
  Staféta Király Liával

  Várszegi Judit azt kérdezi Király Lia füredi óvónőtől, hogy miért szánta rá magát a drasztikus fogyókúrára?

 • cikk kép
  Egér Ágota meséi: Egy régi hagyomány

  Újra november van, az elmúlás hónapja. Ez a hűvös, borongós, ködös hónap jelzi az ősz végét, és egyben a tél kezdetét.

Magazinok