• cikk kép
  Együtt alkotnak a tapolcai képzőművészek

  A Tapolcai Képzőművész Kör nyolc tagja az eltelt öt év alatt annyit fejlődött, hogy nekik köszönhetően a festészetnek és a grafikának minden bizonnyal jeles jövője lesz a városban.

 • cikk kép

  Gondoljunk az állatokra is az ünnepeken!

  Ne hagyjuk éhezni őket!

  Veszprém - Hetek óta kóborlok, éhezem, szemét után kutatok, mert meguntak és utcára tettek. Pedig szerettem őket nagyon! Arra várok, hogy valaki vigyen haza, akinek szüksége van a feltétel nélküli szeretetre, ragaszkodásra, őszinte érzésekre - ezt lehet olvasni egy menhely felhívásán.

 • cikk kép
  Adventhez kötődő népszokások

  Ajka - Advent az elcsendesedés ideje, a várakozásé. A karácsonyt megelőző időszakhoz számos népszokás kötődik. A Városi Múzeumban tartott előadásában Kothencz Edit tanárnő elmondta, hogy az adventi koszorú készítését körülbelül egy évszázada vették át elődeink a németföldiektől.

 • cikk kép

  Beszélgetés a versmondóval, aki szeretné az értékeket továbbítani

  Marosvölgyi Gergely eltökélt célja láttatni a szépet

  A veszprémi Marosvölgyi Gergely előadói képességére, tehetségére első könyvtári önálló estje után figyeltem fel. Magával ragadóan beszélt érzéseiről, költészetről és versekről. Gazdag érzelmi töltésű az egyetemista fiatalember, kora ellenére bölcs élettapasztalata, meglátásai, gondolatai messziről fémjelzik kimagasló egyéniségét. Rendkívüli a korosztályában.

 • cikk kép
  Staféta Kosler Zoltánnal

  Bodnár György azt kérdezi Kosler Zoltántól, a füredi önkormányzat városfejlesztési és üzemeltetési osztály vezetőjétől, hogy kinek épül az uszoda.

 • cikk kép

  Kidőlt a liszt a szerelőknél?

  Meleg víz nélkül maradt egy család áramhiba miatt és még sértegették is őket

  Strenner Balázs párjával és a kisfiával Zircen, az osztatlan közös tulajdonú faházak egyikében él. Az egyik szomszédjuknál egy pénteki napon délelőtt elment az áram, mire felhívta az E.ON-t és kérte a segítségüket a zavar elhárításához.

 • cikk kép
  Fenyő Iván: "Elhittem, hogy én vagyok a legnagyobb király"

  Egészen biztosan nem úgy ismerik őt, ahogy a következő sorok alapján kibontakozik majd az arcéle. Laza sztárnak, jó pasinak, csajozós srácnak, kedvelt filmek főszereplőjének, tehetséges színésznek tudtuk eddig. Fenyő Ivánban azonban egy ideje mintha egy másik ember is lakna.

 • cikk kép
  Juhász Ágnes a maláriajárvány megfékezéséért dolgozott Indiában

  Juhász Ágnes doktornő ötödször vett részt a közelmúltban egészségügyi missziós küldetésben. Az MSF – Orvosok Határok Nélkül segélyszervezet – 1971. évi megalakulása óta orvosi segítséget nyújt a háborús konfliktusok, járványok, természeti és az emberek által okozott katasztrófák áldozatainak. Felkérésükre – együttműködve a humanitárius szervezet indiai szekciójával – a doktornő egy humanitárius csapat vezetőjeként dolgozott Indiában.

 • cikk kép
  Megrendelt gyilkosság volt?

  Bár a köztudatban magyarként él, családi gyökerei horvátok. Daliás termetével kimagaslott környezetéből, de naggyá tette politikai éleslátása, kiváló hadvezetési képessége és műveltsége is. Egész Európa siratta, mikor 44 évesen tragikus véget ért élete.

 • cikk kép
  Bumfordi ölelgetnivaló - A 111 éves Teddy mackó túlélt minden válságot és játéktrendet

  A szeme cipőgomb, az életre hívása óta eltelt bundája is elkopott mára, mégsem megy ki a divatból Teddy mackó. „Róla” tartott előadást a héten Nagy Veronika néprajzkutató a Hetedhétben.

 • A táj képeskönyve

  A Vendégsarokban ezen a héten vendégünk Németh István Péter költő.

 • cikk kép

  Jegyzet

  De hol is van a munkaerő?

  Kényelmi okok, alacsony fizetés, nem célirányos képzés. Tapasztalatom alapján e három oka van annak, hogy nincs elegendő és megfelelő munkaerő itthon.

Magazinok