• cikk kép
  Kevesebben a strandokon, többen a várban

  Az idei nyár szokatlan időjárása kreativitásra késztette a vendéglátókat, vendégfogadókat. Egyesek panaszkodnak, mások viszont meglepődnek a mindennek ellenére jó eredményeken.

 • cikk kép

  Vendégtoll

  Kicsit ősz

  "Kicsit még hempergek a frissen vetett ágyban, így várom az őszi esők friss, hűvös, tiszta illatát.

 • cikk kép
  Anthony Gall világa

  A fordítottjáról inkább hallani, arról, hogy valaki Magyarországról költözik el, és megpróbál másutt újra gyökeret verni. Anthony Gall több generációra visszamenőleg ausztrál, mégis itt él a családjával, itt tanít, épít, és rajong Kós Károlyért. Nyári szabadságuk végén, Balatonalmádiban beszélgettünk.

 • cikk kép
  Először jártak a Balatonnál az erdélyi gyermekotthon növendékei

  Az erdélyi Kajántó Mária Gyermekotthonban nevelkedő tíz fiatal töltött közel egy hetet a Balatonnál, miközben megnézték a környék látványosságait a Pro Sanitatis Közhasznú Egyesület szervezésében. A fiatalokkal és a szervezőkkel a veszprémi Március 15. úti református templomban beszélgettünk az egyik közösségi programjukat követően.

 • cikk kép

  Vendégsarok

  Szeptemberi szarvas szerelem

  Amikor az elhagyott kocsi csapáshoz ért, olyan érzés hullámzott át testén, amely mozdulatlanra merevítette lépteit.

 • cikk kép
  Széthulló kémrepülő egy szemetes albán várban

  Albániai élményeim elég mélyen vésődtek az emlékezetembe. A kilencvenes évek második felében történt, hogy Soros György pénzügyi manőverei nyomán eltűntek az ottani bankokból a skipetárok megtakarításai.

 • cikk kép

  Vidám falfestményekkel lepte meg a gyerekeket

  Tortára álmodott mesevilág

  Ámulatba ejtően szép képeket fest a mézeskalácsaira, sőt még a falakra is, ezen kívül míves tortái pedig kimondottan remekművek. A zirci Bognár Anita egykoron a Herendi Porcelánmanufakturában dolgozott, ahonnan majdnem eltanácsolták, ugyanis balkezes.

 • cikk kép
  Staféta Nyáriné Nagy Angélával

  Bognár Anita azt kérdezi Nyáriné Nagy Angélától, hogy milyen hatással van a gyerekekre a színjátszás.

 • cikk kép

  A termelői piacon tudjuk kitől, mit veszünk

  Élelmiszert háztájiból

  Litér – Amikor végignézünk a sárgarépaföldön, és amikor látjuk, milyen szépen fejlődnek a növények, nincs annál nagyobb boldogság egy olyan család számára, amelynek élete a háztáji gazdaság, a vegyszermentes gazdálkodás – így vélekedik a gyulafirátóti Zsidáné Farpék Szilvia.

 • cikk kép

  Rendje volt a világnak

  Szükség van hitre és ünnepekre

  Mária erejével címmel, Petrás Mária csángó magyar keramikusművész és népdalénekes estjét rendezte meg a zirci ciszterci Látogatóközpont. Zsúfolásig telt bazilika, lélekemelő hangulat, belső mélységeket felkavaró, érzéseket megmozgató dallamok. Imák, Mária énekek, Szent István dicsőítése, Boldogasszony anyánk, csángó himnusz. Csángó magyarok átörökített értéke, hitvilága, kultúrája.

 • cikk kép

  Két évszázadig küzdöttek egymással a kiszárítás és a szabályozás hívei

  Balaton - Gyilkos vagy százszoros Éden?

  Nyaranta százezrek keresnek felüdülést Közép-Európa legnagyobb tavának partján. Előfordulhat, hogy éppen a Balaton-parton pihenve olvassa ezt az évszázadokon átívelő visszatekintést, nem gondolva arra, hogy a Balaton Mária Terézia óta a viták kereszttűzében állt.

 • cikk kép
  Goda Krisztina szerint türelem és bizalom a filmforgatás alapja

  Várpalota felújítási programjának mindenki örült, csak a készülő új magyar film, a Veszettek stábja nem, hiszen ezáltal elveszítették az eredetileg tervezett helyszíneik nagy részét. Várpalotán és Inotán forgatják Goda Krisztina rendező filmjének néhány jelenetét.

Magazinok