• cikk kép
  A reformkor tűzforró nyara

  Napjaink szélsőséges, klímaváltozásra utaló időjárása nem új és egyedülálló jelenség a Kárpát-medence éghajlattörténetében: hazánk területén a korábbi évszázadokban is lehűlési és felmelegedési periódusok váltakoztak egymással.

 • cikk kép
  Öt napot szánunk idén a nyaralásra

  Veszprém – Az egyik bankunk tájékoztatása szerint nyaralásra átlagosan öt napot szánnak a magyarok.

 • cikk kép
  A zenészek szerint a siker titka a hitelesség

  Pápa, Veszprém - Nincs egyértelmű titka a sikernek, vallják a Hősök, a 30Y és a Magashegyi Underground tagjai, talán az őszinteség és a hitelesség az, ami hosszú távon is elismertté tehet egy zenekart.

 • cikk kép
  Staféta Suda Magdolnával

  Bartus Sándor azt kérdezte Suda Magdolnától, a Recercare Régizenei Műhely énekesétől, hogy mennyire van igény a reneszánsz zenére.

 • cikk kép
  Miklósa Erika két hétig nem énekel, pihen

  A Fejér megyei gyönyörű falucskában, Bakonykutiban telepedett le, de a királyok városához is nagyon kötődik. Azt mondja, egyszerűen otthon érzi magát Székesfehérváron, ahol évről évre koncertet ad a Harmonia Albensis sorozat keretében. Ezúttal nem egy szép templomban, hanem még különlegesebb helyszínen lép fel Miklósa Erika operaénekesnő.

 • cikk kép
  Virtuális szerelem a neten

  Hol vannak már a kommendáló asszonyok? A korosodó nagynénik, akik kellő hozzáértéssel, elvárt értékek mentén szövögették a családban a szerelmi szálakat. Ma már az ismerkedéshez szükséges közösségi alkalmak is hiányoznak. Ezt az űrt tölti ki az internetes társkereső: ki átkozza, ki áldja a pillanatot, amikor az „embervásár” tagja lett.

 • cikk kép
  Beszélgetés a Kékszalag vitorlásverseny esélyeiről és a fődíjra esélytelen versenyzés értelméről

  Több mint félezer vitorlás több ezer hajóssal készül arra, hogy a július 10-én Balatonfüredről rajtoló 46. Kékszalag Audi Nagydíj fődíját elhódítsa. A legtöbb versenyző eleve azzal a tudattal áll rajthoz, hogy esélye sincs a győzelemre. Az érintettek szerint ettől még a verseny igazi verseny lesz.

 • cikk kép

  Vendégsarok

  A zene mindenkié

  Letettem a karórámat, nem megyek időre sem a zeneiskolába, sem kóruspróbára. Végre hátrafelé is ráérek gondolkodni.

 • cikk kép
  Aki jól akarja érezni magát a Volton, az megtalálja a módját

  Az élet kora délután indul be, s hajnalig tart Sopronban. Hangosan dübörgő zene, haveri társaság. Ez a Volt, a legnagyobb vidéki zenei rendezvény Magyarországon. Kedd óta tart az őrület, ami fiatalok tízezreinek nyújtja a fesztiválozás élményét. A legnagyobb tömeget természetesen a hét végére várják a szervezők.

 • cikk kép
  Száz éve történt - Dr. Földesi Ferenc nyá. honvéd ezredes emlékei

  Volt egyszer egy háború, ami nagyobb volt minden korábbinál, ezért kitörését követően nem sokkal a kortársak a Nagy Háború elnevezést adták az 1914–1918 között zajló I. világháborúnak.

 • cikk kép
  Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író felelősségről, művészetről, derűről

  Szabadság nincsen függetlenség nélkül és felelősség nélkül, mondta Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író, aki a minap Várpalotán Németh János keramikus, szobrász kiállítását nyitotta meg.

 • cikk kép
  Amikor a Balaton igazán élni kezd

  Nem kellene bántani a Balatont, hagyni kell, hogy a maga természetes módján éljen. Inkább alkalmazkodjunk az esetleg bekövetkező változásokhoz – figyelmeztet a tó környezetföldtani kutatását évtizedeken át irányító dr. Cserny Tibor.