• cikk kép

  Vendégsarok

  A zene mindenkié

  Letettem a karórámat, nem megyek időre sem a zeneiskolába, sem kóruspróbára. Végre hátrafelé is ráérek gondolkodni.

 • cikk kép
  Aki jól akarja érezni magát a Volton, az megtalálja a módját

  Az élet kora délután indul be, s hajnalig tart Sopronban. Hangosan dübörgő zene, haveri társaság. Ez a Volt, a legnagyobb vidéki zenei rendezvény Magyarországon. Kedd óta tart az őrület, ami fiatalok tízezreinek nyújtja a fesztiválozás élményét. A legnagyobb tömeget természetesen a hét végére várják a szervezők.

 • cikk kép
  Száz éve történt - Dr. Földesi Ferenc nyá. honvéd ezredes emlékei

  Volt egyszer egy háború, ami nagyobb volt minden korábbinál, ezért kitörését követően nem sokkal a kortársak a Nagy Háború elnevezést adták az 1914–1918 között zajló I. világháborúnak.

 • cikk kép
  Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író felelősségről, művészetről, derűről

  Szabadság nincsen függetlenség nélkül és felelősség nélkül, mondta Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író, aki a minap Várpalotán Németh János keramikus, szobrász kiállítását nyitotta meg.

 • cikk kép
  Amikor a Balaton igazán élni kezd

  Nem kellene bántani a Balatont, hagyni kell, hogy a maga természetes módján éljen. Inkább alkalmazkodjunk az esetleg bekövetkező változásokhoz – figyelmeztet a tó környezetföldtani kutatását évtizedeken át irányító dr. Cserny Tibor.

 • cikk kép
  Az esőlemez és a tantusz

  Az első, bizonytalan „halló!” hivatalosan 1876-ban hangzott el, a hangot forradalmi újdonságként drótok közvetítették. Az LB-telefon feltalálója, Alexander Graham Bell maga sem hitte volna, hogy szerkentyűjével forradalmat csinál. Azóta tart.

 • cikk kép

  A gyilkos golyó itt kering

  A szarajevói merényletre és az első világháborúra emlékeznek

  Világszerte megemlékeznek a szarajevói merénylet (június 28.) és az első világháború kitörésének (július 28.) száz éves évfordulójáról.

 • cikk kép

  Jegyzet

  Csak azért is, Balaton!

  Villámcsapásként jött a hír, szombaton, az úszás napján többen betegek lettek, köztük híres sportolók. Ez kellett csak nekünk!

 • cikk kép

  A csücsörítés, virsliláb és a nagyi rezsója már ciki

  Ilyen egy jó szelfi

  Van, aki a strandon, más kirándulás vagy buli közben készít szelfit. A népszerű önfotózást mi is kipróbáltuk szerkesztőségünkben, fotóriporter kollégánk Zergi Borbála -– aki gyakorlott szelfis -– pedig elmagyarázta, hogyan is készítsünk jó önfotókat.

 • cikk kép
  Staféta Pósfai Mihállyal

  Legutóbbi számunkban dr. Présing Mátyás azt kérdezte dr. Pósfai Mihálytól, a Pannon Egyetem Környezettudományi Intézet egyetemi tanárától, hogy gyógyítanak-e az ásványok?

 • cikk kép
  Maksa Zoltán híradó nélkül is humorizál

  Veszprém - Maksa Zoltán 32 éve járja már az országot. A humoristát a Szeszélyes évszakok Maksa Híradójából ismerte meg igazán az ország. A nevettető kérdésünkre elárulta, otthon bizony ő is pihen! Egy országot megnevettetni, mosolyt csalni tízmillió ember arcára nem könnyű feladat. Maksa Zoltán azonban megpróbálta, s egy országnyi ember szívébe lopta be magát. Kedves, közvetlen, aki képes magán is nevetni.

 • cikk kép

  Útközben elfogyott a pénzük, beálltak szőlőt szüretelni

  Mézeshetek a világ körül

  Székesfehérvár - Éppen három évvel ezelőtt, 2011 júniusában, a boldogító igen kimondása után alig néhány nappal Harkányi Árpád és Zárug Zita elindultak nászútjukra. A legtöbb nászúttal ellentétben azonban, Zitáék még most is a mézesheteiket töltik. A világ körül.