• cikk kép
  Staféta Ottó Csabával

  Múlt heti számunkban Gazsi Attila azt kérdezte Ottó Csabától, egy munkaközvetítő cég ügyvezető igazgatójától, hogy lesz-e elég szakképzett munkaerő nyáron a Balaton-parton.

 • cikk kép
  Segíteni, önzetlenül

  Zsuzsit gyerekkora óta ismerem, mindig vidám, kedves, segítőkész kislány volt. Most is az, csak éppen már felnőtt. Jó tulajdonságait azonban megőrizte, ma is foglalkoztatja, hogy miként tehet másokért, hogyan segíthet önzetlenül.

 • cikk kép
  Müller Péter: Bajba sodorta a világot a férfiuralom

  Tudni kell, melyik az a pillanat, amikor szabadon kell engednem, amikor át kell adnom a vezetést, mikor kell eldobnom, hogy menjen, megélje a szabadságot. Ha igazi táncos, visszatér, újra átölel – így vallott nő és férfi harmonikus kapcsolatáról Müller Péter író, dramaturg, forgatókönyvíró, előadó csütörtökön este a telt házas városi művelődési központban.

 • cikk kép
  Ösküről a filmvászonra

  Egy londoni fesztivál mellett májusban New Yorkban, egy szakmai seregszemlén is bemutatják az Ösküről elszármazott, ám a brit fővárosban élő Pavelka Renáta Amen című rövidfilmjét.

 • cikk kép
  A jó versbe belenő az ember

  A kortárs magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alkotója Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas művész az Erdélyi napok programsorozat keretében látogatott a héten Veszprémbe. A költőt életútjáról és verseiről is kérdeztük, de szóba kerültek lelki lábbelik, Homérosz és természetesen Petőfi Sándor is.

 • cikk kép

  Jegyzet

  Intelligensebb gépek uralma

  Bár nincs kerek évfordulója, gyakran jut eszembe a lyoni takácsok 1831-es lázadása. Ugye mindannyian emlékszünk rá, ez a szövőgép ellen szólt.

 • cikk kép
  Még csak nem is sír a telefon

  Budapest - Időszerű társadalmi jelenségről írt könyvet Kaiser László költő, író és kiadóvezető, a veszprémi Petőfi Színház egykori dramaturgja: Elvált apák Magyarországon. Az alcím is sokatmondó: Béke és háború – Helyzetjelentések, vallomások.

 • cikk kép
  Gyerekházak nem csak kicsiknek

  Egyre több szülő veszi igényben a Biztos Kezdet Gyerekházak szolgáltatásait.

 • cikk kép
  Staféta Gazsi Attilával

  Múlt heti számunkban dr. Baglyas Péter azt kérdezte Gazsi Attilától, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei elnökétől, hogy milyen lehetőségeik vannak a fiatal vállalkozóknak?

 • cikk kép

  A hét témája

  Április 2-án világszerte az autizmussal élőkre irányul a figyelem

  Veszprém - Logikátlanul, összefüggéstelenül és értelmetlenül cselekszünk, ráadásul zajosak, színesek és izgágák is vagyunk, a világ pedig túl színes, túl gyors és túl összetett a rengeteg inger miatt, amelyekből sokszor csak egyre tudnak koncentrálni. Így láthatnak minket az autisták. A statisztikai adatok alapján legalább 60 ezer autisztikus személy él Magyarországon, a közelgő világnap apropóján két érintett szülővel és egy autistákkal foglalkozó gyógypedagógussal próbáltuk megfejteni, mit jelenthet autistának lenni.

 • cikk kép
  Vastag Csaba jól tudja, hová tart

  Veszprém nem pusztán a szülővárosa. Egyet jelent számára a családdal, a barátaival, az első szerelemmel, az iskoláival, az első bulival, a tanulságokkal, az élet első leckéivel.

 • cikk kép
  Az első profi politikus volt Kossuth Lajos

  Pápa - A közelmúltban tartott előadást Gerő András professzor, a Magyar Tudományos Akadémia doktora a városban. A történész a Petőfi Asztaltársaság meghívására érkezett, hogy Kossuth halálának évfordulóján megossza gondolatait az est résztvevőivel.