• cikk kép
  Csodaország visszavár

  Erdély. Tündérország. Mesevilág. Nem véletlen a mondás, a Jóisten jókedvében teremtette e csodát. Kanyargó, csobogó patakok, völgyek, szurdokok, hasadékok, hágók, égbetörő sziklák. Harsányzöld domboldalak, elszórt fenyőligetek, kaszálók, lankás, teraszos havasi legelők, legelésző birkanyájak, marhacsordák, magasra rakott szénásszekerek.

 • Vendégsarok

  Két ország példája

  Nemrégiben Franciaországban jártam barátaimnál. Azon a vidéken, ahol a francia királyok születtek, ahol minden település egy-egy kastélyt mondhat magáénak.

 • cikk kép
  Iskolakezdés vidáman

  Nem akarnak a gyerekek iskolába menni, gyomorfájásra panaszkodnak, hiába mondok nekik bármit, meg sem akarják hallani, nem tudom, mit tehetnék, hogy felkeljenek vita nélkül, hogy ne legyen minden reggel nálunk egy rémálom?! – kesereg az asszony mellettem a kávézóban.

 • cikk kép
  Imádság és bizalom

  Dr. Erdő Péter bíboros prímás, esztergom-budapesti érsek a múlt hét végén Badacsonyban felszentelte azt a hegyen épült, Szent István tiszteletére emelt kápolnát, amelyet Udvardi Erzsébet festőművész, a település egykori lakója álmodott meg még életében, s ahol ma már gyönyörű, sugárzó erejű oltárképe emlékeztet István király országfelajánlásának szent pillanatára.

 • cikk kép
  Staféta Hafnerné Bakos Olgával

  Tóth Béla azt kérdezi Hafnerné Bakos Olgától, hogy mi a grillázstorta készítésének a titka.

 • cikk kép
  Fogorvos, Ultra-Balaton-győztes, háromgyerekes családanya

  A mozgással rengeteg betegség megelőzhető, ha pedig már megvan a baj, sokat tud segíteni az életmódváltás. Lehet, hogy nehéz elkezdeni, de megéri – így érvel többek között a futás mellett dr. Lubics Szilvia fogorvos, aki férfiakat meghazudtoló eredményekkel büszkélkedhet.

 • cikk kép
  Tamás Ákos keze által élővé válik a fehér arany

  A herendi fehér arany kezem által válik élővé és szeretném, ha minél tovább élne, mondta Tamás Ákos. A porcelántervező iparművész idén hatvan éves, összegző kiállítása a veszprémi Dubniczay-palotában látható. Aki kihagyta, ezen a hétvégén még megnézheti.

 • cikk kép
  Reisz Pál: Hinni soha sem volt könnyű

  Új házfőnök áll a ferences kolostor élén. Reisz Pál atya augusztus 1-jén érkezett Sümegre.

 • cikk kép
  Matekosok erdei tábora

  A matematikában lehetetlen nincs, csak végtelen – ez a mottója dr. Spissich László matematikusnak, akinek célja, hogy kibontakoztassa a szerinte mindenkiben rejlő, ilyen irányú képességeket. Ezt az elvet vallja a tanítás során, ezért hozta létre a Pápai Észkerék Egyesületet is.

 • cikk kép
  Vendégsarok - Ősi, egyben nemzeti

  Augusztus 20. — első szent királyunk névünnepe és szentté avatásának napja — a legrégebbi nemzeti ünnepünk.

 • cikk kép
  Pikniknek indult, 600 NDK-s tört át a vasfüggönyön

  Az első csoport még eljátszotta a bámészkodót, a második hullám aztán felrobbantotta az ünnepséget. Az emberáradat elsodorta a határőröket, politikusokat, majd áttört a kapun és benyomult a szabad világba. A legtöbben hisztérikusan sírni kezdtek. A nyugatnémetek köszönetet mondtak és adtak 1 millió márkát.

 • cikk kép
  Sebő József Szent István királyról, toleranciáról, harmóniáról

  István király a magyarság első számú patrónusa, első számú történelmi személyisége, aki a nemzet történetében a legnagyobbak közé tartozik, mondta Sebő József, a veszprémi Padányi Katolikus Iskola tanára.

Magazinok