Herend

2014.09.16. 17:00

Bemutatjuk a városok polgármesterjelöltjeit: Bíró Eszter

A független polgármesterjelölt, Bíró Eszter felpezsdítené Herendet. Szerinte a fejlődés 2004 óta megtorpant.

Heffler Péter

A pápai kollégiumból indult el tanári pályára Bíró Eszter, aki később közigazgatási és jogi végzettséget szerzett, több településen dolgozott jegyzőként és tízéves közigazgatási tapasztalattal rendelkezik. 1991 óta él Herenden, ahol 1994-ben választották képviselővé, ami kapcsán elmondta, rendkívül büszke, hogy az akkor virágzó település 1999-ben elnyerte a városi rangot, épületek újultak meg, új létesítmények készültek, valamint pezsgett a kulturális és sportélet.

Bíró Eszter polgárközeli, átlátható vezetést kíván meghonosítani

– 2004 óta Herend fejlődése megtorpant, ezáltal a közösség és a város megtartó-ereje csökkent, a mindennapi életünket, kilátásainkat javító erőfeszítések helyét látszatintézkedések vették át – mondta Bíró Eszter. A független polgármesterjelölt fő célja tehát a város fellendítése.

– Nem várjuk a sült galambot. A herendi szellemi tőke és a sváb értékek aktivizálásával, a kultúra, a sport és a helyi közösségek támogatásával elérjük, hogy Herend megtartóereje növekedjen, a város ismét felpezsdüljön. Ehhez az EU-s források elérését és produktív felhasználását tartja szükségesnek, ami elősegítené a helyi szolgáltatószektor bővülését és a fiatalok letelepedését. Sőt, kiaknázva a város kedvező adottságait, a turizmust tovább bővítené. Továbbá polgárközeli és átlátható vezetést kíván meghonosítani, szolgáltató jellegű és ügyfélbarát ügyintézéssel az önkormányzati hivatalban. Ugyanis arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi városvezetés elszakadt a herendiek valós problémáitól.

– Ezért fogadtam el a választópolgárok felkérését, eljött az ideje, hogy a megszerzett tudást és a más településeken szerzett tapasztalataimat ismét Herend érdekében kamatoztatva, újra lendületbe hozzam a várost. – tette még hozzá Bíró Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!