Labdarúgás

2024.05.05. 19:32

Csak szépíteni tudott az Ajka

A labdarúgó NB II 31. játéknapján a bakonyiak a Tiszakécskéhez látogattak. A kiesés elől menekülő hazaiak az első játékrészben egy büntetővel szereztek vezetést, majd növelték előnyüket a fordulás után. Schindler Szabolcs tanítványai végül csak szépíteni tudtak.

Balogh Dávid

Tiszakécske-FC Ajka 2-1 (1-0)

Tiszakécske, 300 néző. V.: Nagy R.

Tiszakécske: Kiss Á. – Lehoczky, Viczián, Valencsik – Sági (Torvund, 68.), Szőr, Bertus, Balázs B. Kocsis D., Vajda R. (Gyurján, 82.), Zamostny (Czékus, 68.). Edző: Balogh Pál.

Ajka: Szabados I. Tóth G.(Horváth P., 68.), Tar, Kenderes, Csemer – Görgényi (Borsos, 58.) Babos B.(Fiáth, 58.), Sejben (Nagy M. K., 37.), Csizmadia Z. (Pantovic, 58.), Zsolnai R. – Szarka Á. Edző: Schindler Szabolcs. 

Szarkáék a hajrában közel jártak az egyenlítéshez, de a hazaiak kapusa remekül helytállt 
Archív fotó: Gyarmati Laszló

Határozottan kezdte a találkozót a hazai együttes. Az 5. percben Balázs tüzelt Szabados kapujára, azonban a hálóőr könnyedén hárított. A folytatásban is a kécskeiek játszottak veszélyesebben, de sokáig eredménytelenül. A 42. minutumban Kocsis harcolt ki büntetőt, és a volt ajkai játékos, Zamostny helyezett a kapuba, 1-0. 

A szünet után Zamostny ugratta ki remek ütemben Balázst, aki mintegy hat méterről lőtt a hálóba, 2-0. Az ajkaiak magasabb fokozatba kapcsoltak, és a 75. minutumban Nagy Krisztián révén szépítettek, 2-1. A hajrában alaposan megizzasztották a zöld-fehérek a hazaiak kapusát, azonban Kiss Ágoston állta a sarat.  A négy perces ráadásban mindent egy lapra feltéve rohamozott az Ajka, azonban az egyenlítés már nem jött össze Szarkáéknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!