Futsal

2024.05.12. 18:12

A Haladás jobb volt a fináléban

Vereséget szenvedett a futsal Magyar Kupa fináléjában az 1. FC Veszprém vasárnap. A budapesti döntőben a Haladás három góllal győzte le a bakonyiakat.

Horváth Gábor

A veszprémiek nem tudtak a vasiak kapujába találni

Fotó: MTI/ILLYÉS TIBOR

Haladás VSE–1. FCV 3-0 (0-0)
Budapest. V.: Kovács G., Czene-Joó, Szilágyi, Kiss. Haladás VSE: Alasztics - Dróth, Diniz, Vatamaniuc-Bartha, Hadházi. Csere: Homlok, Szalmás, Luiggi, Knizs, Hajmási, Sipos, Körmendy, Vas, Rutai. Edző: Felipe Conde.
1. Futsal Club Veszprém: Spandler - Tatai, Dorogi, Gerencsér, Lux. Csere: Kártik, Bognár P., Molnár D., Ábrahám, Bencsik, Gavrilovics, Bognár M., Fellembek, Koncsol. Edző: Fehér Zsolt.
A Haladás a Berettyóújfaluval szemben jutott fináléba (4-2), a Veszprém szombaton a Maglódot győzte le magabiztosan (5-1) az elődöntőben.
A meccs elején kóstolgatták egymást a felek, a szombathelyieknél volt többet a labda, de helyzet nemigen akadt. Csaknem hét perc telt el az első komolyabb lehetőségig, ekkor Hajmási volt pontatlan a kapu előtt. Szervezetten játszott a Veszprém, ezzel együtt Spandlernek akadt bőven védenivalója. Hősiesen, fegyelmezetten védekeztek a bakonyiak, nem is született gól az első félidőben. A játékrész végén Alasztics és Molnár ütközött, a Haladás válogatott kapusát le kellett cserélni.
Fordulás után, a 22. percben megszerezte a vezetést a Haladás, Vatamaniuc-Bartha váltotta gólra Dróth pontos átadását, 1-0.
A 23. percben Rutai növelte tovább az előnyt, egy oldalberúgás után közelről a kapuba továbbítva a játékszert, 2-0.
Letámadással és öt a négy elleni játékkal is próbálkozott az 1. FCV, hiába. A 32. percben Dróth bombázott Spandler kapujába, 3-0.
A Veszprém becsülettel küzdött, helyzetekig sikerült is eljutnia, de Homlok hárítani tudott.
A Haladás VSE megvédte címét, a bakonyiaké lett az ezüst a Magyar Kupában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!