Balaton Park Circuit

2024.04.30. 17:30

Versenyszezon a Balatonnál – hamarosan indul! (képgaléria)

Magyarország legújabb versenypályáján, a Balatonfőkajáron található Balaton Park Circuiten tavaly októberben rendezték az első hivatalos versenyhétvégét, amely bajnokavatásokkal zárult. Az új versenyszezon pedig ott kezdődik, ahol az előző véget ért, így joggal reménykedhetünk hasonló izgalmakban.

Benkő Péter

Az új idényben a következő napokban hét sorozatban küzdenek meg az első pontokért. Ugyan a végleges nevezések leadására péntek délelőttig van idő, de már látszik, hogy megéri a versenyszezon szombati és vasárnapi nyitónapján a hazai versenyzők miatt kilátogatni Balatonfőkajárra.

Az F4 CEZ 3. futamának tavalyi rajtja
Fotó: Harmati Marcell

A GT kategóriában indul Tim Gábor, aki tavaly még a Clio Cup Europe mezőnyét erősítette, sőt, dobogós helyezése is volt. Ezúttal magasabb szinten méreti meg magát, hiszen egy teljes szezonra készül ebben a sorozatban.

Mindössze néhány napja vált biztossá, hogy a TCR Eastern Europe futamain is lesz magyar érdekeltség Bucsi Attila révén, az ifjú tehetségre érdemes figyelni. Tavalyi első futamán, amikor lehetőséget kapott, győzelmet ünnepelhetett Brnóban, mindössze tizenhat évesen. Nem véletlen, hogy Michelisz Norbert szerint még az ő sikereit is felülmúlhatja Bucsi. – Annak ellenére, hogy sok idő telt el az utolsó versenyem óta, ilyen jó formában még nem voltam soha, úgy érzem, a győzelemért küzdhetek majd – nyilatkozta a 16 éves tehetség.

Tavaly a Forma-4 közép-európai zónájában a balatonfőkajári pályára érkezve még hárman is esélyesek voltak a bajnokság megnyerésére, ez a legutolsó futamon Ethan Ischernek sikerült. A svájci versenyző idén már az olasz F4-es sorozat mezőnyét erősíti, de vendégpilótaként őt is láthatják a nézők. – Nagyszerű verseny volt itt, örülök, hogy ilyen korán visszatérhetünk. A pálya néhány ponton más lett, kicsit trükkösebb vezetni rajta, ami izgalmassá teszi. Remélem, vendégversenyzőként is a győzelemért harcolhatok – tekintett előre a következő napokra.

A TCC Clio Cup rajtlistáján Palotás Péter nevével biztosan találkozhatunk majd, de a Swift Cup Europe mezőnye is tele lesz magyar színekben versenyző pilótákkal. 

Harmati Marcell rajongó Alexander Wurz fiával
Fotó: Harmati Marcell

Újabb kategóriák is csatlakoztak a versenyekhez, így a horvát TC-bajnokság is ellátogat a pályára. Az autósportot kedvelők a legkülönfélébb járműveket láthatják majd, érdemes lesz azoknak is kilátogatni, akik a formaautókra kíváncsiak, és azoknak is, akik túraautós versenyekre vágynak. 

Pénteken a szabadedzésekkel és az időmérőkkel folytatódik a szezonnyitó versenyhétvége, a szombati és vasárnapi futamokra pedig a nézők online vagy a helyszínen is vehetnek belépőt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!