Labdarúgás

2024.04.27. 11:28

Szokatlan időpontban lép pályára az FC Ajka

A labdarúgó NB II-ben szereplő bakonyiak hétfő este 20 órától fogadják a bajnokság listavezetőjét, a Nyíregyházát az Ajka Városi Sportcentrumban.

Balogh Dávid

Az ajkaiak remek tavaszi szériát követően két vereséget szenvedtek el, de a csapat elérte a fő célját, hogy kikecmeregjen a kiesőzónából. A bakonyiak jelenleg a tabella 9. helyén állnak 37 ponttal.

A nyíregyháziak alaposan felforgatták a bajnokságot erőviszony tekintetében. Múlt évben a nyírségiek osztályozón vívták ki a bennmaradást a másodosztályban (a Veszprém ellen), idén azonban egyeduralkodóként magabiztosan vezetik a pontvadászatot. Tímár Krisztián együttese a bajnokság vége előtt öt fordulóval tíz pontos előnnyel rendelkezik, így csoda kategória lenne, ha nem jutna fel a Szpari.

Csizmadiáék meglepetést okoznának 
Fotó: Gyarmati László

A Nyíregyháza ráadásul idén bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, ahol a Ferencváros küzdelmes mérkőzés után tudott 2-1-re nyerni.

A hétfői találkozón az ajkai szurkolók számára ismerős arcot is láthatnak a vendég alakulatnál Nagy Barnabás személyében. A 23 éves játékos a 2019/2020-as idényt Ajkán töltötte kölcsönben, majd Szentlőrincre távozott. Nagy 2023-ban került Nyíregyházára, és az idei szezonban meghatározó tagja az együttesnek, ugyanis 23 alkalommal kezdőként lépett pályára.

A felek eddig 13-szor találkoztak egymással a másodosztályban, ezeken az ajkaiak háromszor nyertek, a nyíregyháziak hétszer, és három döntetlen született. Gólarányokat tekintve 19-14 az állás a Szpari javára.

A csapatok 2019-ben a szezon egyik legizgalmasabb mérkőzését játszották az Ajka Városi Sportcentrumban. Akkor a találkozó 8. percében 2-1-re vezetett az Ajka, és a 10. minutumban büntetőt rontottak a vendégek. A folytatásban is potyogtak a gólok, 3-3-nál a hajrában büntetőt végezhettek a vendégek, amit a csapat hálóőre, Jova Levente vállalt magára, és döntötte el a három pont sorsát.

Hasonlóan izgalmas lehet a hétfő esti mérkőzés, ugyanis az ajkaiak a téli szünetben rendezték a sorokat, és egy tíz meccses veretlenségi szériát produkáltak, azonban az utolsó két fordulóban nyeretlenek maradtak.

Az FC Ajka-Nyíregyháza bajnoki mérkőzés hétfőn 20 órakor kezdődik az Ajka Városi Sportcentrumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!