Fontos pontok

2024.04.22. 09:20

Megtört a jég: nyertek a fürediek

Hat bajnoki mérkőzést követően szerzett ismét három pontot a Balatonfüredi FC a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

Balatonfüredi FC- Szombathelyi MÁV Haladás VSE 1-0 (1-0)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Dévényi. Balatonfüredi FC: Erdélyi – Mayer J., Farkas, Major (Bartha, 66.), Mayer G., Lasz, Burucz, Pécseli, Szabó B. (Imre, 81.), Nagy R., Horváth Á. (Török, 91.). Edző: Preisinger Sándor.

A füredi védelem ezúttal is jól működött
A füredi védelem ezúttal is jól működött
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Szombathelyi MÁV Haladás VSE: Horváth B. - Szenczi (Horváth D., 84.), Szabó M., Horváth M., Czuczi, Buzás, Balogh, Kovács B., Árvay (Tóth M., 64.), Pap (Varga M., 78.), Ferencz. Edző: Szenczi Imre.

Hűvös szeles időben kezdődött a találkozó, amelyet jogosan nevezhettük hat pontos mérkőzésnek, hiszen a bennmaradásért küzdő, 14. szombathelyiek a tabellán a 12. helyig visszacsúszó, hat meccse nyeretlen Füred vendégei voltak.

Az első 20 perc nagy küzdelmet, de alacsony színvonalú játékot hozott, sok hibával. Aztán a hazai csapat ritmust váltott, ennek eredményeképpen a 22. percben lesgólig jutott.

A 27. percben Horváth Ákos buktatása miatt ítélt büntetőt a játékvezető, Szabó Bence azonban nem tudta azt értékesíteni.

A 29. perc ismét füredi büntetőt hozott, Mayer Gergőt lökték fel a 16-oson belül. A 11-est Major Szabolcs magabiztosan értékesítette, 1-0.

Az addig a kapura semmiféle veszélyt nem jelentő vendégek a 34. percben nagy lehetőséget hibáztak el, Erdélyi kiválóan hárított. 

A második játékrészben továbbra is nagy küzdelem folyt a pályán, de a hibák magas száma miatt elégedetlenkedtek a szurkolók, a kapuk is ritkán kerültek veszélybe. Három egészséges hazai lövést, valamint két vendég helyzetet jegyezhettünk fel a 45 perc alatt, Erdélyi ismét parádésan védett.

A BFC fontos mérkőzést nyert meg, jó védekezéssel, de gyámoltalan támadójátékkal.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

Preisinger Sándor: - Szervezetten játszó rivális ellen nyertünk egy kis szerencsével. Nagyon kellett nekünk ez a siker.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!