Rangadó

2024.04.18. 09:18

Érdekes körülmények között csap össze a Veszprém és a Szeged

Legnagyobb honi riválisát fogadja pénteken a Telekom Veszprém a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

A bajnoki alapszakasz végéhez közeledve a tabella első helyén álló veszprémiek előnye hat pont a második Szegeddel szemben (a Telekom egy meccsel többet játszott, mint riválisa). Az már biztos, hogy e két csapat játssza a bajnoki finálét, és nehezen elképzelhető, hogy az első két helyen helycsere legyen.

A veszprémiek ebben az idényben eddig nem adtak esélyt a Szegednek
A veszprémiek ebben az idényben eddig nem adtak esélyt a Szegednek
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A pénteki bajnokinak nagy tétje így nincs, ami nem jelenti azt, hogy nem lesz érdekes a rangadó. Egyrészt ott van a presztízs, ami minden alkalommal „játszik”, ha a Veszprém és a Szeged áll fel egymással szemben a pályán. Másfelől a lehetséges kupafinálé (a Magyar Kupa négyes döntőjében május 18-án rendezik az elődöntőket, a Veszprém a Dabas, a Szeged a NEKA ellen játszik) és a későbbi bajnoki döntő szempontjából sem mindegy, hogy alakul a pénteki meccs.

A bakonyiak nemrég simán búcsúztatták a Bajnokok Ligájából a Tisza-partiakat, akik megfogadták, hogy ebben a szezonban legalább egyszer „elkapják” Momir Ilics csapatát. Ennek a tervnek a részeként a pénteki bajnoki lehet egyfajta felkészülés, hazai részről pedig az lehet majd a cél, hogy a Szeged ismét azt érezze, nincs esélye a címvédővel szemben.

A Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged találkozó pénteken 20 órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!