Röplabda

2024.04.20. 11:12

Előnybe került a füredi csapat

Drámai öt szettes csatában tudott győzni a Szent Benedek RA a DVTK ellen a női röplabda Extraligában. A három nyert meccsig tartó összecsapás vesztese búcsúzni fog az élvonaltól. Jelenleg az állás 2-1 a Balaton-partiak javára.

Balogh Dávid

SZBRA-DVTK 3:2 (14, 21, -23, -15, 6)

Balatonfüred, 200 néző. V.: Sík, Halász.

Szent Benedek RA: Szerényi 12, Berkó 12, Pérez 19, Laskowska 17, Castero 8, Wojcik 11. Csere: Fáth, Nagy (liberók), Gatard 2, Krakoczki 1, Kobaidze 1. Edző: Varga Tomás.
DVTK Ongropack: Škorić 16, Prosvirina 8, Kalmár, Egri K. 16, Hollósi 5, Jovanović 10. Csere: Kundrák, Hegyi (liberók), M. Einarsdóttir 7. Edző: Németh Szabolcs.

Az előny jelenleg a Balatonfürednél van
 Archív fotó: Nagy Lajos

Fantasztikus játékkal hozakodott elő Varga Tomás csapata, és az első szettben esélyt sem adott az ellenfelének (25-14).

A második felvonásban összeszedettebben muzsikált a vendég alakulat, de a fegyelmezettségnek és a határozottságnak köszönhetően a Szent Benedek játékosai behúzták a játékrészt (25-21).

A harmadik szett fej fej melletti küzdelmet hozott, végül a diósgyőriek szépítettek (23-25).

A negyedik játékrészben a DVTK dominált, amihez nehezen tudtak hozzá szólni Szerényiék (15-25). A mindent eldöntő játszmában jól védekeztek a fürediek, és jól is támadtak, így hamar nagyobb előnyre tettek szert, amit már nem is engedtek ki a kezükből (15-6).

Varga Tomas: – Megjártuk a mennyországot és a poklot is ezen a mérkőzésen. Egyetlen dolog, ami fontos és ez a győzelem, ennek örülünk. Gratulálok a lányoknak!
Németh Szabolcs: – A legnagyobb hibát a második szettben követtük el, amikor nem használtuk ki a Balatonfüred megingásait. Utána szépen jöttünk vissza a mérkőzésbe, de az ötödik szett orosz rulettjéből nem mi jöttünk ki jól. Kedden folytatjuk!

Legközelebb a csapatok kedden találkoznak egymással Miskolcon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!