Röplabda

2024.03.10. 10:20

Igazi rangadót vívott a VESC együttese

A női röplabda NB I-es bajnokságának a 17. fordulójában a jó erőkből álló TFSE alakulatát fogadták Sólyomvári Evelinék, a Táncsics Mihály Szakgimnáziumának tornacsarnokában szombat délután. Egy játékrészt tudtak sikerrel venni a bakonyiak, a többit szoros csatában nyerte meg a fővárosi csapat.

Balogh Dávid

VESC - TFSE 1-3 (-18, -19, 22, -19)

Veszprém, 72 néző. V.: Szél M., Ujházi M.

VESC: Bozsó 3, Sólyomvári 15, Richards 18, Kiss 8, Deli 2, Araújo 11. Csere: Bődi (liberó), Kovács, Rácz, Szalczinger. Edző: Tumpech Ádám.

TFSE: Kökény N. 1, Tatár 17, Budaházy 7, Kis 16, Tátrai 8, Zen 8. Csere: Weidemann (liberó), Tettamanti 1, Turcsányi 2, Török 3. Edző: Joel Olazabal.

Egy szettet tudtak nyerni a veszprémiek
Archív fotó: Nagy Lajos

A veszprémiek az 5., míg a fővárosiak a 2. helyről vághattak neki az összecsapásnak. Az első pontok után a TFSE volt a domináns, hamar nagy előnyre tett szert. Veszprémi részről hiába próbálta meg fellendíteni a játékot Tumpech Ádám időkéréssel, a hazaiak túlságosan nem tudták megnehezíteni a vendégek dolgát (18-25). 

A második szett elképesztően izgalmas játékot hozott. Fej fej mellett haladtak a csapatok, egészen 18-18-ig, aztán a vendégek ritmust váltottak, amire a VESC nehezen reagált (19-25).

A harmadik játékrészben nagyon koncentráltak a bakonyiak, ami vezetést eredményezett, és elhúztak négy ponttal. A fővárosiak hamar megrázták magukat és ledolgozták a hátrányukat, de a hajrában a hazai csapat ünnepelhette a részsikert (25-22). 

A negyedik játszmában is folytatta remek játékát a VESC. Öt ponttal is vezettek a házigazdák, azonban a bajnoki címre esélyes TFSE visszakapaszkodott, és elolvadt a VESC előnye. A végjátékban a fővárosiak bebiztosították a győzelmet, így Tumpech Ádámék vereséget szenvedtek (19-25). 

Tumpech Ádám: – Sikerült a mai mérkőzésen önmagunkat megverni. A rossz rajt után többször is uraltuk a szettek alakulását, de a végjátékokat sajnos már nem sikerült a mi javunkra fordítani. Csak részletekben láttam vissza azt, amit egész héten gyakoroltunk és ez nem jó érzés, főleg egy ilyen fontos mérkőzésen. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!