Labdarúgó NB III.

2024.03.10. 13:46

Bartusz négyet vágott, simán nyert a Veszprém Zalaegerszegen

Magabiztos, sőt fölényes sikert aratott a veszprémi labdarúgócsapata vasárnap az NB III északnyugati csoportjában, idegenben.

Horváth Gábor

Bartusz Dániel (középen) négyszer volt eredményes

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

ZTE FC II.-Veszprém 1-5 (0-3)

Zalaegerszeg. V.: Maml. ZTE II.: Köcse – Király (Cserép, 80.), Korógyi, Boros, Bodrogi, Mulasics, Lengyel (Kapus, 60.), Balabás (Dobos, 80.), Baloteli (Wolf, 66.), Kámi (Kozári, 60.), Györe. Edző: Koller Zoltán.

Practical VSC Veszprém: Kovács Martin – Dobsa, Zachán, Kószás, Molnár B. (Szabó K., 74.), Kun, Major (Dömötör, 74.), Volter, Bartusz (Szűcs, 84.), Baldauf, Horváth H. (Krebsz., 58.). Edző: Pető Tamás.

A 19. fordulóban az éllovas Veszprém az utolsó előtt helyen álló ZTE II. otthonában szerepelt. A papírforma vendégsikert ígért és a bakonyiak ennek szellemében kezdték a találkozót. Már az első percben a zalaiak hálójában táncolt a labda, a középkezdés és egy csúsztatás után Molnár volt eredményes, azonban les (ha az volt, centiken múlt...) miatt nem adta meg a gólt a játékvezető.

Ez nem vette kedvét a Pető-csapatnak. A 15. percben a jobb oldalon kombinált a Veszprém, Zachán futott el, beadását Bartusz Dániel 13 méterről lőtte a kapuba, 0-1.

A 29. percben egy letámadás után Kószás labdát szerzett, indította Majort, aki betört a 16-ösön belülre, ahol felvágták. A megítélt büntetőt Bartusz értékesítette, 0-2.

A 40. percben Molnár az ellenfél térfejlének közepén labdát szerzett, kiugratta Kunt, aki a kapusra vezette a játékszert, önzetlenül továbbpasszolt Bartusznak, aki az üres kapuba továbbított, mesterhármas, 0-3.

A második félidő eleje nem hozott újabb találatot, majd szépíteni tudott a házigazda. A hazaiak a jobb oldalról élesen lőttek egy szabadrúgást a kapu elé, a csereként pályára lépő Kapus az ötösről a hálóba csúsztatott, 69. perc: 1-3.

A 83. percben egy előrevágott labdára futott Bartusz, akinek sikerült megzavarnia a védőt. A veszprémi támadó megszerezte a labdát és 18 méterről, a kifutó kapus mellett a kapuba tekert, 1-4.

A 91. percben két cserejátékos állította be a végeredményt. Dömötör remekül cselezett ki két embert a bal oldalon, átadását követően Szabó Kornél kapásból lőtt a kapuba, 1-5.

Teljesen egyértelmű sikert aratott a Veszprém, amely remek hozzáállással lépett pályára, esélyt sem adva riválisának. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!