Kézilabda NB I

2024.02.08. 11:10

Telt ház lesz, pedig nem a Szeged vendégeskedik a Veszprém Arénában

Igazi rangadóhangulat lesz szombaton késő délután a Veszprém Arénában, ahol a Telekom Veszprém a MOL Tatabánya KC-t fogadja.

Horváth Gábor

A veszprémiek lendületesen kezdték a 2024-es évet, a Tatabánya ellen is folytatnák a sikersorozatot

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Folytatódik a kézilabda NB I tavaszi idénye: a címvédő és jelenleg is éllovas veszprémiek szombaton a harmadik helyen álló tatabányaiakat fogadják. Az összecsapás 17 órakor kezdődik.

A Telekom Veszprém könnyed sikerrel kezdte az évet, a múlt héten biztosan nyert a Csurgói KK otthonában (23-36). A bakonyiak keretének jelentős része az Európa-bajnokság miatt erősen leterhelt volt januárban, ám ez nem látszott meg a teljesítményen, Momir Ilics legénysége különösebb akadály nélkül gázolt át a Somogy megyeieken.

Itt kell megjegyezni, hogy a Telekom legnagyobb honi riválisának nem sikerült a 2024-es kezdés, az OTP Bank-Pick Szeged alulmaradt a Gyöngyös vendégeként, a hazaiak meglepetésre 35-33 arányban jobbnak bizonyultak Bánhidi Bencééknél.

Ami a tatabányaiakat illeti, a csapat simán abszolválta az idei első bajnoki mérkőzést: a PLER-Budapest alakulatát verte meg 40-26-ra. A most már Dragan Djukics által irányított Bányász (a tréner Tombor Csabát váltotta a kispadon), soraiban az épp a PLERT-ől igazolt német kiválósággal, Christian Dissingerrel, korán eldöntötte a pontok sorsát. Dissinger háromszor volt eredményes, a remek Európa-bajnokságot teljesítő Ancsin Gábor hatszor. A magyar válogatott és a bővebb válogatott kerettag játékosok közül ott volt a tatabányai keretben még Bartucz László, Székely Márton, Topic Petar, Juhász Ádám, Győri Mátyás, Rodriguez Pedro és Krakovszki Bence is.

A névsort olvasva megállapítható, hogy erős kis csapatot fogad szombaton a Telekom, ezzel együtt természetesen a bakonyiak a találkozó esélyesei. A veszprémi klub a napokban jelezte, hogy elfogytak a belépők a 17 órakor rajtoló találkozóra, amelyre több mint száz vendégszurkoló is érkezik, tehát sokakat érdekel a derbi.

A felek szeptember 9-én találkoztak legutóbb, aznap a Telekom Veszprém 31-24 arányban nyert Tatabányán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!