Labdarúgás

2024.02.02. 12:33

A bennmaradásért harcol az FC Ajka

Vasárnap folytatódik a labdarúgó NB II az FC Ajka számára. Schindler Szabolcs játékosai nagy feladat előtt állnak, ugyanis a bennmaradás a tét. A tavaszi szezon első fordulójában a múlt évben kupadöntőig menetelő Budafokot fogadják.

Balogh Dávid

Szükségük lesz a szerencsére is Fotó: FC Ajka

Az ajkaiak a pontvadászat 17., azaz kiesőhelyéről várhatják a Budafok elleni mérkőzést. Aligha gondolta volna bárki is, hogy az áprilisban még NB I-es feljutásra esélyes csapat közel egy évvel később a bennmaradásért küzdjön a második vonalban. Ősszel Jeney Gyula és a csapat között megszakadt valami, ami természetesen az eredményeken is látható volt. Októberben az ajkaiak korábbi edzője, Schindler Szabolcs váltotta Jeney Gyulát, és a változás lassan, de elkezdődött. A zöld-fehérek jelenleg 11 ponttal rendelkeznek, és hat pontra vannak a bennmaradást jelentő pozíciótól. A Budafok jelenleg a bajnokság 10. helyén áll 22 egységgel.

A csapatok háza táján volt változás a felkészülés során, az ajkaiaknál öten távoztak és négyen érkeztek. Az érkezők között van a rutinos Nikola Pantovic, illetve a korábbi gólgyáros, Nagy Krisztián is. A Budafoknál is nagy volt a játékosmozgás, ugyanakkor fiatalokkal erősítettek javarészt. Az érkezők között a legnagyobb név Zsóri Dániel, aki korábban Puskás-díjat nyert. A 23 éves játékos korábban már játszott Budafokon.

– A téli felkészülés alatt úgy érzem, közelebb kerültünk egymással a játékosokhoz, és sikerült átformálni a csapatot. Futball szempontjából úgy gondolom, hogy intelligens keretünk van, sok tapasztalt, rutinos játékossal. A felkészülést megnyomtuk, kemény munkát végeztek a játékosok, főleg az első három hétben. Nagyon nehéz tavasz elé nézünk, és az első fordulókban kiegyenlített csapatokra számítok. A szerencsére nem építünk, de szükségünk lesz rá. Eddig minden kifele pattant, reméljük, ez most fordítva lesz, de ezért a szerencséért dolgozni is kell – nyilatkozta Schindler Szabolcs az ajkai csapat ankétján.

Az FC Ajka–Budafoki MTE bajnoki találkozó vasárnap 14 órakor kezdődik az Ajka Városi Sportcentrumban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!