Kézilabda-Eb

2024.01.20. 21:41

Szenzációs siker! Nagyon kellett a füredi szélső gólja

Megvertük Horvátországot szombaton a férfi kézilabda Európa-bajnokságon. A középdöntős mérkőzés izgalmas, kemény küzdelmet hozott, a mieinknél Bartucz László kapus parádézott, Imre Bence hétszer, Bodó Richárd ötször talált a hálóba, és nagyon fontos volt a balatonfüredi szélső hajrában szerzett gólja.

Horváth Gábor

Rendkívül értékes sikert arattunk a horvátok ellen

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A hibátlan csoportkört követően az osztrákok elleni vereséggel kezdtük a középdöntőt Kölnben, a kézilabda Európa-bajnokságon. A csütörtöki meccs azért volt fájó, mert azt érezhettük, jobb csapatot alkotunk, mint Ausztria, viszont túl sok volt a technikai hiba, ami felhozta az egyébként is jól játszó riválist.

Nem volt könnyű dolgunk, hiszen a roppant erős és eltökélt Horvátország ellen kellett javítani. Jól kezdtünk, kontrolláltuk a meccset, de hiába a három gólos előny, ellenfelünk rendre zárkózott.

A második félidőben megakadtunk támadásban, fordított is Horvátország. Szerencsére kijöttünk a gödörből, és a hajrában már újra koncentráltak voltunk. Rendkívül fontos volt Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE) lerohanásból lőtt gólja, amellyel visszaszereztük a vezetést. Kőkemény küzdelmet követően hárommal tudtunk nyerni.

A balatonfürediek szélsője végül két találatig jutott. A másik szélen Imre Bence parádézott, hibátlanul lőtt, hétszer volt eredményes. Nagyon kellett a jó kapusteljesítmény, amelyet a meccset végigvédő Bartucz László hozott is, a tatabányai hálóőr több bravúrt is bemutatott, nem véletlenül érdemelte ki a találkozó legjobbja címet.

Ötször vágta a hálóba a játékszert Bodó Richárd, aki bátran vállalkozott és hibáit javítva sokat tett hozzá a sikerhez.

A folytatásban, hétfőn, Németország lesz a mieink ellenfele a középdöntő I-es számú csoportjában.

Eredmény: Magyarország–Horvátország 29-26 (14-13). Magyarország: Bartucz – Imre 7, Ancsin 3, Sipos 1, Bánhidi 2, Bodó 5, Lékai 4 (3). Csere: Bóka 2, Ilic Z. 1, Ligetvári, Fazekas G. 3, Hanusz, Máthé 1. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!