Futsal NB I

2024.01.11. 21:35

Öt gólt lőttek a hazaiak, nem volt esélyük a bakonyiaknak

Nem volt esélye a pontszerzésre a Haladás vendégeként a veszprémi csapatnak csütörtökön a futsal NB I-ben. Fehér Zsolt együttese nem tudott a kapuba találni a rangadón.

Horváth Gábor

Tatai Józsefék másodszor maradtak gólképtelenek ebben a szezonban

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Haladás VSE-1. Futsal Club Veszprém 5-0 (3-0)

Szombathely. V.: Kovács G., Wittner, Frank. Haladás VSE: Alasztics – Luiggi, Knizs, Diniz, Rutai. Csere: Gyimesi, Kovács M., Hajmási, Dróth, Sipos, Körmendy, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Vas.

1. FC Veszprém: Oswald – Tatai, Fridrich, Dorogi, Gerencsér. Csere: Spandler, Molnár D., Ábrahám, Bencsik, Gavrilovics, Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

A pontvadászat első és második helyezettje találkozott egy, a szezon őszi feléből elhalasztott mérkőzésen. Az éllovas szombathelyiek csupán egyszer veszítettek pontot ebben az idényben, akkor is idegenben, hazai környezetben hibátlan volt a címvédő, a bakonyiaktól bravúr kellett a sorozat megtöréséhez.

Ennek megfelelően bátran kezdett a Veszprém, amely sokat birtokolta a labdát, és Alasztics kapusnak többször is játékba kellett avatkoznia.

Megvillant a Haladás is, Knizs került ziccerbe, de nem tudta a hálóba juttatni a játékszert.

A 10. percben aztán nem hibáztak a hazaiak és Oswald sem tudott hárítani, Dróth lövését Hajmási sarkazta közelről a hálóba, 1-0.

A szombathelyiek nyomást helyeztek a Veszprémre, s bár Oswaldék sokáig jól állták a sarat, a 17. percben kénytelenek voltak újra a kapuból kiszedni a játékszert. Dróth ugyanis remek mozdulattal több vendégjátékost is becsapott, Hajmási Vast hozta ziccerbe, a volt bakonyi futsalosnak pedig már nem volt nehéz dolga, 2-0.

A vasiak három gólos előnnyel mehettek pihenőre, a 19. percben ugyanis Diniz kilenc méterről kilőtte a bal felső sarkot, 3-0.

A második félidő elején Tatai szépíthetett volna, lövését azonban Alasztics kispárgázta. Jött is a „büntetés”, a 23. percben Dróth növelte tovább a különbséget, a hazaiak kapitánya könnyedén fordult le védőjéről és helyezett a kapu jobb oldalába, 4-0.

A 29. percben Gavrilovics megkapta második sárga lapos figyelmeztetését, a kiállítás sorsára került. A Haladás kihasználta az emberelőnyt, a 30. percben Dróth passzát Vas Ádám közelről helyezhette az üres kapuba a hosszú oldalon, 5-0.

Ezzel ki is alakult a végeredmény, a folytatásban már nem esett több találat.

Összességében sima Haladás-siker született, a Veszprém hajtott, de még a szépítés sem jött össze. Hétfőn viszont már lehet is javítani, a bakonyiak a DEAC csapatát fogadják a Március 15. úti sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!