Január

2023.12.24. 15:00

Sport: erről írtunk 2023-ban

Év végi összefoglaló sorozatunkban havi bontásban vesszük számba a legérdekesebb sporttémákat. Ez történt 2023 januárjában.

Horváth Gábor

FC Ajka-Mosonmagyaróvár NB II-es bajnoki mérkőzés

Fotó: Penovác Károly/Archív

  • A lengyel-svéd rendezésű kézilabda világbajnokságon negyeddöntőt játszhatott a magyar kézilabda-válogatott, amely összességében jól szerepelt, de végül simán alulmaradt a későbbi győztes Dániával szemben. A mieink a nyolcadik helyen végeztek, kivívták az olimpiai selejtezőtornán való szereplést. Veszprém vármegyét Ilic Zoran, Ligetvári Patrik és Sipos Adrián (Telekom Veszprém), valamint Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE) képviselte a csapatban.
  • Edzőt váltott a női röplabda Extraligában szereplő Szent Benedek RA. A balatonfürediek szerződést bontottak a szerb Dejan Desnica-val.
  • Elrajtolt a tavaszi idény a labdarúgó NB II-ben. Az ajkaiak csak egy pontot szereztek, ekkor még senki nem gondolta, hogy a csapat fantasztikus menetelést visz végbe a következő hónapokban.

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!