Labdarúgó NB III

2023.12.17. 10:04

A korábbi NB I-es gólkirály lett a Balatonfüred edzője

Az NB III-as labdarúgó-bajnokságban szereplő Balatonfüredi FC-nél megtalálták Borgulya István utódját.

Horváth Gábor

Preisinger Sándor

Forrás: archív

Fotó: archív

A Balaton-partiak hivatalos Facebook-oldalukon jelentették be, hogy a csapatot 2024 januárjától Preisinger Sándor irányítja. Mint ismeretes, elődjének azért kellett távoznia, mert letöltendő fegyházbüntetést, illetve labdarúgással kapcsolatos tevékenységektől való eltiltást kapott egy korábbi fogadási csalásos üggyel kapcsolatban.

A zalaegerszegi Preisinger Sándor a ZTE színeiben lett profi futballista és NB I-es gólkirályi címet szerzett 1995-ben. Később az MTK-val kétszer is magyar bajnok lett, a folytatásban rövid belgiumi kitérőt követően szerepelt a Sopron, a Haladás és a Nyíregyháza színeiben. A válogatottban is bemutatkozhatott, ötször húzhatta magára a címeres mezt.

Edzőként dolgozott Zalaegerszegen, Békéscsabán és Székesfehérváron, emellett több magyar utánpótlás-válogatott csapat munkáját irányította.

A Balatonfüredi FC 17 mérkőzést követően a nyolcadik helyen áll az NB III északnyugati csoportjának tabelláján. Preisinger tétmeccsen először Dorogon irányíthatja az együttest, a 18. fordulót március 3-án rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!