Megint nem kapott gólt a címvédő

2023.09.03. 11:13

Rangadót nyertek Balatonfüreden az úrkútiak

A harmadik bajnoki meccsén sem kapott gólt a címvédő Úrkút a labdarúgó vármegye I-ben. A pápaiak döntetlent játszottak, a Fűzfői AK idegenben lőtt négyet.

Horváth Gábor

Az úrkútiak a meccs nagy részében fölényben játszottak Balatonfüreden Fotó: Nagy Lajos

Két góllal vezetett a Perutz FC a Devecser otthonában, ám kénytelen volt megelégedni egy ponttal, a hazaiak az első félidő végén szépítettek, majd fordulás után egyenlíteni is tudtak.

Három percen belül három gólt kapott a Gyulafirátót SE otthon a Fűzfőtől és ez a rövidzárlat meg is pecsételte a szezont jól kezdő GySE sorsát. Bekker Richárd ugyan a folytatásban duplázni tudott, Auerbach Attiláék összességében könnyedén vitték el a három pontot Rátótról.

A Sümeg VSE hátrányba került otthon a Várpalotával szemben, de még az első félidőben fordított és végül két gólos sikert aratott.

A forduló rangadóján a Balatonfüredi USC fogadta a címvédő úrkútiakat, akik a 11. percben vezetést szereztek és 2-0-ra nyertek. Az éllovas továbbra is kapott gól nélkül áll.

Devecser SE–Pápai Perutz FC 2-2 (1-2)

Devecser. Devecser SE: Károlyi – Veisz, Bukovics (Szabó G.), Forgács (Cserna), Szabó D. (Schilde), Sipos Felícián, Bencsik, Paksai, Rózsa (Ménes), Horváth M., Keringer.

Pápai Perutz FC: Présing – Kun-Szabó (Gajdosi), Nagy K., Varga B., Szalai, Rozman (Nagy D.), Cseke, Cser, Erdősi (Császár), Horváth T., Hauser B.

Gólszerzők: Forgács, Cseke (öngól), ill. Erdősi, Nagy K.

Gyulafirátót SE–Fűzfői AK 2-4 (0-3)

Gyulafirátót. Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N., Dóczi (Vaczola M.), Vaczola A., Beke (Vörös), Balta G., Farkas M., Kövesi (Németh Gy.), Veszprémi (Bekker), Varga D., Stein (Kovács P.).

Fűzfői AK: Mocher (Marics) – Szalai, Kiss Á., László (Méhes), Auerbach, Nyári, Kuti, Füle (Parrag), Babai, Szentmártoni, Molnár G. (Kovács L., Bíró).

Gólszerzők: Bekker (2), ill. Auerbach (2), Füle, Kiss Á.

Sümeg VSE–Várpalotai BSK 3-1 (2-1)

Sümeg, 60 néző. Sümeg VSE: Kovács B. – Csik (Bencze), Nimsz, Bolla, Bujtor (Párizs), Reicz, Rédei, Szakonyi Stephan (Varga G.), Laczi, Görhes A., Görhes T.

Várpalotai BSK: Bakos A. – Borbás, Mogyorósi, Gerák, Szabó P., Bakos B., Nagy L., Jónás (Wellesz), Kolki, Gergely, Tóbiás.

Gólszerzők: Reicz (2), Bujtor, ill. Jónás.

Kiállítva: Reicz (87., Sümeg VSE).

Korrekt játékvezetés mellett alacsony színvonalú, küzdelmes mérkőzés. Az első játékrészben, a 15. percben a vendégek a hazaiak hibájából Jónás révén előnyt szereztek. A 31. percben a hazaiak egalizáltak Reicz találatával. A 43. percben Bujtor szép akció góljával, újabb találatot értek el a sümegiek. A második játékrészben is kiegyenlített játék volt a mezőnyben. A hazaiak koncentráció hiányában több lehetőséget sem tudtak kihasználni. A 74. percben aztán Reicz büntetőből lőtt találatával lezárták a mérkőzést.

Mindkét csapat sok hibával játszott. A sümegiek mindkét játékrészben elszántak voltak, közös erővel megérdemelt sikert arattak a lelkesen, helyenként keményen játszó várpalotaiakkal szemben.
Jók: Görhes, Nimsz, illetve Bakos, Szabó P., Tóbiás.

Tudósított: Fazekas László.

Balatonfüredi USC–Úrkút SK 0-2 (0-1)

Balatonfüred, 150 néző. Balatonfüredi USC: Filipánics – Szücs, Poráczki, Török, Király, Babos, Takács (Kovácsfi), Nagy Á., Koltai, Szente, Benedek.

Úrkút SK: Kádár – Boromisza D. (Boromisza G.), Lang, Uj, Kalapács (Varga B.), Zágor, Varga P. (Pej), Papp A., Szedlacsek (Udvardi), Sáringer (Buchwald), Král.

Gólszerzők: Papp A., Král.

Kitűnő játéktéren, kiváló időben került sor a megyei rangadóra. Az első félidőben a jól játszó vendégek nem hagyták kibontakozni a fiatal füredi csapatot. Filipánics kapus állandóan munkában volt, legalább fél tucatszor védett bravúrral, s emellett két kapufát is lőttek az úrkútiak. A helyiek viszont nem jutottak el a vendégek kapujáig. A vezető gól a 11. percben esett, ekkor egy szabadrúgást követően Král közelről volt eredményes, 0-1.

Fordulás után folytatódott az úrkúti fölény, de már a hazaiak is vezettek néhány formás támadást. Az első füredi kapura lövés az 57. percben történt, Kádár vetődve védett.

A 68. percben aztán végleg eldőlt a három bajnoki pont sorsa. Ekkor óriási füredi helyzet maradt kihasználatlanul: Király D. a kifutó kapus fölött az üres kapu mellé emelt, az ellentámadásból viszont Papp A. átjátszotta a védőket és a kapust is, majd az üres kapuba passzolt, 0-2.

A hátralévő percekben Filipánics még bemutatott néhány bravúrt, így az eredmény már nem változott. A rutinos vendégek magabiztos győzelmet arattak.

Jók: Filipánics, ill. az egész Úrkút.

Tudósított: Burka Tibor.

Vasárnap (16.30) játsszák: Csetény-Tihany, Zirc-Magyarpolány, Szentantalfa-Ajka Kristály, Balatonalmádi-Pét (18.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!