Ma játsszák a harmadik fordulót

2023.09.28. 14:14

A volt veszprémi kedvenc a Bajnokok Ligája legidősebb játékosa

Ma lépnek pályára a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának csapatai (legalábbis a nyolcból hatan) a sorozat harmadik fordulójában.

Horváth Gábor

Mirsad Terzic Plock-mezben (a háttérben) a Veszprém Arénában, ahol mindig nagy szeretettel fogadják

Fotó: Pesthy Márton/ Archív

Beharangoztuk, hogy a két sikerrel álló Telekom Veszprém a szintén száz százalékos dán GOG vendége lesz ebben a körben, az összecsapás ma 18.45-kor kezdődik Odensében.

Ugyanebben az időpontban találkozik egymással az FC Porto és a Barcelona Portugáliában, ezen a mérkőzésen szintén hibátlan együttesek szerepelnek.

A francia Montpellier HB és a lengyel Orlen Wisla Plock mérkőzése 20.45-kor kezdődik előbbi otthonában, egyik együttes sem tudott még pontot szerezni ebben a BL-szezonban. A franciák ugye legutóbb a Veszprém Arénában maradtak alul. A lengyel alakulattal (is) kapcsolatos érdekesség, hogy a Plock adja az idei Bajnokok Ligája szezon legidősebb játékosát, aki nem más mint a korábbi veszprémi kedvenc Mirsad Terzic. A rutinos bosnyák a nyáron töltötte be 40. életévét, mindössze pár héttel megelőzve a Zagreb orosz szélsőjét Timur Dibirovot. A harmadik legidősebb kézilabdázó a hamarosan visszavonuló Nikola Karabatic (PSG), a negyedik pedig a szegediek hálóőre, Mikler Roland. Mirsad Terzic 2020 óta erősíti a lengyeleket, előtt – 11 éven keresztül – Veszprémben kézilabdázott és a bakonyi szurkolók egyik nagy kedvencévé vált.

Egy mérkőzést már lejátszottak ebben a csoportban a harmadik körből: a német Magdeburg otthon 39-23 arányban jobbnak bizonyult a szlovén Celjénél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!