Tizennégy érmet szereztek

2023.03.04. 07:03

Nem kímélték az ellenfeleket a szumósok

Tíz ország összesen 166 szumó birkózója között szerepeltek eredményesen a Centrum SE sportolói az országos bajnokságon és nemzetközi versenyen.

Horváth Gábor

A veszprémi szumósok csapata szépen szerepelt

Forrás: Centrum SE

A megmérettetésen igazán kemény mezőny gyűlt össze, többek között a német, grúz, azeri, tadzsik, lengyel és norvég versenyzőknek köszönhetően, akik nem kímélték az ellenfeleket, amikor a dódzsóra léptek – számolt be az eseményekről Janku Ferenc, a veszprémi Centrum SE elnöke.

Megtudtuk, a 2023-as év első versenyén szép rajtot mutattak be a veszprémi szumó birkózók, mindenki pontszerző helyen zárt. Így a teljes csapat versenyben maradt és jó pozícióból várja az idei Európa-bajnoki indulásért rendezendő csatákat. Az utánpótlás Eb ebben az évben Svájcban lesz.

- A nemzetközi szövetség idén jelentősen belenyúlt a szabálykönyvbe, átkalibrálásra kerültek az utánpótlás korosztályok évjáratai és a súlycsoport besorolások sem kerülték el a módosítást. Ez a veszprémiek közül kilenc főt érintett hátrányosan, de így sem kellett a szakvezetésnek szomorkodnia, hiszen az év első versenyén szép eredmények születtek – tudatta Janku Ferenc.

A Centrum SE eredményei, nemzetközi verseny, II. helyezettek: Csejtei Kincső és Takó András (U10), Pálinkás Gábor, Takó Levente (U12), Csóti Zétény (U21) Kovács Gergő (U21 és felnőtt). V. helyezett: Laczkó Benedek (Felnőtt).

Országos bajnokság, II. helyezettek: Csejtei Zoárd, Szalay Adrián és Jámbor Levente (U15), Jámbor Kristóf (U18). III. helyezettek: Kék Milán és Csóti Zétény (U18).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!