Több fronton is helytálltak

2022.05.02. 18:57

Veszprémi birkózók sikerei

A rendezésben és a versenyen, a szőnyegen is helytálltak a Veszprémi Dózsa SK birkózói a közelmúltban rendezett Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon.

Horváth Gábor

A rendező klub fiataljai hét érmet gyűjtöttek a bajnokságon

Forrás: Veszprémi Dózsa SK

Az Aranycsapat Alapítvány nemrég Veszprémben, a város önkormányzatával közösen szervezte meg az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságot, melynek először adott otthont megyénk. A sport- és kulturális eseményen több mint 150-en vettek részt. Érkeztek vendégek Erdélyből, a Felvidékről és a Délvidékről egyaránt. 

A részt vevő fiatalok több sportágban is összemérték tudásukat: sakk-, asztalitenisz-, birkózó- és kézilabdabajnokságokat rendeztek nekik Veszprémben és Ősiben. A birkózóviadalok lebonyolítását a Veszprémi Dózsa SK vállalta magára a Honvéd Szondi SE-vel karöltve az Ősi Sportközpontban. A remek hangulatú versenyre a határainkon túlról Zentáról és Magyarkanizsáról, valamint Veszprémből, Székesfehérvárról és Enyingről érkeztek sportolók. 

– A Dózsa birkózói a szőnyegen is szépen helytálltak, Faragó Zsolt és Izsák Károly tanítványai összesen hét érmet szereztek. Novák Csongor megnyerte a diák I. korosztály 38 kg-os súlycsoportját; minden ellenfelét legyőzte. Az egy aranyérem mellett hat bronzérmet is begyűjtöttek a veszprémiek. Üregi Bence diák II. 27 kg-ban, Szócsin Levente diák I. 54 kg-ban állhatott fel a dobogóra – tájékoztatott a rendező egyesület. 

Azt is megtudtuk, hogy a verseny legizgalmasabb mérkőzését Szabó Tamara vívta kadet 60 kg-ban. A veszprémi birkózó a zentai Fodor Martin ellen már 8:0-ra is vezetett, de egy rendkívül fordulatos mérkőzésen végül 16:14-re kikapott, és a fiúk között helytállva a harmadik helyen végzett. 

A serdülő fiúk is három bronzérmet hoztak haza a megyeszékhelyre: Novák Attila 52 kg-ban, Szabó Botond 72 kg-ban, Szabó Bendegúz 67 kg-ban végzett a harmadik helyen. 

A Veszprémi Dózsa SK új helyszínen tartja az edzéseit: a klub az egyetemi stadionban található, frissen felújított régi tornászgyakorlóban várja a birkózni vágyó fiatalokat keddenként és csütörtökönként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!