Labdarúgó megye I

2022.02.16. 18:53

Az Úrkút SK indul az élről

Az Úrkút SK telelt az első helyen a labdarúgó megyei I.-ben. Az éllovas várhatóan kiélezett csatát vív majd a bajnoki aranyért a Tihannyal a tavaszi folytatásban, amely ezen a hétvégén kezdődik.

Horváth Gábor

Az úrkútiak (piros-feketében) remek mérleggel zárták a bajnokság őszi felét

Forrás: Penovác Károly/Napló

Fantasztikus mérleggel zárta az Úrkút SK a 2021/2022-es szezon első felét a labdarúgó megyei első osztályban: az éllovas veretlen maradt, 15 mérkőzéséből 13-at megnyert, kétszer döntetlent játszott. 

A 62 rúgott góljához mindössze három kapott találat párosul. 

Figyelemre méltó teljesítmény, ám így sem uralja a mezőnyt a gárda. A második helyen álló Tihanyi FC vesztett pontok tekintetében jobban áll, egy meccsel kevesebbet játszott, és egy pont távolságból követi az úrkútiakat. 

Mindez azt jelentheti, hogy a tavaszi folytatás kiélezett küzdelmet és izgalmakat tartogat. 

– Valóban jó a mérlegünk, ám így sem lehetünk elégedettek. Úgy vélem, nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, ami igazán bennünk van – tekintett vissza egy gondolat erejéig az őszi idényre Garai Péter, az Úrkút SK szakvezetője, aki szerint tehát többre képes csapata annál, amit az elmúlt hónapokban mutatott. Kérdés, sikerül-e ezt kihozni a folytatásban. Az előjelek, mint megtudtuk, ugyanis nem túl pozitívak. 

– Nagyon gyengén sikerült a téli felkészülés. Betegségek, sérülések, munkahelyi elfoglaltságok miatt sajnos kevesen jártak edzésre. Mindössze három edzőmeccset tudtunk játszani, és mindegyik alkalommal épphogy megvolt a kezdőcsapatunk. Így nehéz felmérni, hogyan is állunk, az biztos, egyelőre nem nézünk ki túl jól. Kérdéses, mit várhatunk a tavasztól. Nyilván szeretnénk minél előkelőbb helyen végezni, és küzdeni a bajnoki címért – fogalmazott az úrkútiak mestere. 

Garai Péter elárulta, a keretben nem volt nagy változás. Egy játékos érkezett, Boromisza Gábor visszatért Zircről, egy pedig távozott: Korpos Tibor 12 és fél év után hagyta el az Úrkút SK-t. A rutinos, 48 éves támadó Devecserbe szerződött. 

A listavezető alakulat épp Devecserben kezdi az esztendőt, szombaton, 15 órai kezdettel lép pályára az idei első fordulóban. 

A devecseriek a tabella tizenharmadik helyéről várják a tavaszi folytatást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!