Sport

2021.12.16. 07:00

Taekwon-do: herendi és veszprémi sikerek

A herendi Darnai János egyéni formagyakorlatban ezüst-, férfi csapat erőtörésben bronzérmet, míg a veszprémi Bécsi Nikolett női csapat erőtörésben szerzett harmadik helyezést a Spanyolországban megrendezett ITF Taekwon-do-­Európa-bajnokságon.

Szauer Annamária

Kék védőben Bécsi Nikolett küzd piros védőfelszereléses német ellenfelével Fotó: Napló

Hosszú felkészülést követően hat veszprémi versenyző kapott helyet az Európa-bajnokságra utazó 25 fős magyar válogatottban. A spanyolországi eseményt a festői szépségű La Nucia városában bonyolították le, ahol több mint 30 ország mintegy 1060 sportolója mérette meg magát. 


A válogatottból természetesen nem hiányozhatott a Padányi TKD rutinos versenyzője, Bécsi Nikolett és edzője, Vajky László sem. A herendieket Darnai János és két ifjúsági korosztályú fiatalember, Dienes Erik és Kazincki Tibor képviselte, míg Pétfürdőről Enyingi László edző ifi korcsoportos gyermekeivel, Sárával és Ádámmal utazott. 


A megmérettetések reggeltől késő estig zajlottak, ami komoly fizikai és mentális megterhelést mért a sportolókra. Darnai János az első napon formagyakorlatban egy kiváló olasz sportolót utasított maga mögé, majd legyőzte a legutóbbi világbajnokot verő hazai versenyzőt is. Ezzel a győzelemmel beverekedte magát a döntőbe, és ott csak kevéssel maradt alul norvég riválisával szemben. 


Darnai János tagja volt az erőtörésben induló csapatnak is, ahol szintén bejutott a döntőbe, ott pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 


Bécsi Nikolett egyéni erőtörésben a dobogó közelében járt, döntőbe jutott, és végül a negyedik helyen végzett. Csapat erőtörésben viszont már dobogóra állhatott, jó teljesítménnyel bronzérmet érdemelt ki a magyar együttes. 


Vajky László, Bécsi Nikolett edzője lapunknak elmondta, mindhárom Veszprém megyei medália nagyon értékes, biztató és előremutató a jövőre nézve. Mint megtudtuk, az ifi versenyzők is remekül teljesítettek, több számban csak egy hajszál választotta el őket a döntőben való részvételtől. Hozzátette, a rendkívül erős és kiegyensúlyozott mezőnyben nagyon jól felkészített sportolók álltak sorba az érmekért, különösen nehéz volt ezekhez hozzájutni idén. 


A magyar nemzeti csapat összesen négy medáliát gyűjtött a versenyen, az említett egy ezüst és két bronz mellett még egy harmadik helyezés került a tarsolyba. 


A következő év is tartogat izgalmas kihívásokat a válogatott számára, hiszen többek között áprilisban rendezik az Európa-bajnokságot Horvátországban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!