izgalmas csaták

2021.11.06. 07:00

Ralisoktól hangos a nyirádi katlan

Csütörtökön kezdődött és szombatig tart a 2021-es, hatfordulós Magyar Tereprallye Bajnokság utolsó, és az FIA Közép-európai Zóna (CEZ) Tereprallye Bajnokság következő állomása Nyirádon.

Juhász-Léhi István

Forrás: pixabay

A teljes magyar élmezőny nevezett, és az autósok abszolút bajnoki címén kívül – amit már megnyert a Miroslav Zapletal–Marek Sykora duó – a többi összetettbeli győzelemért és dobogós helyekért hatalmas csata várható. Az idényzárón a versenyzőkre összesen 270 kilométer leküzdése vár. A motorosoknál is hatalmas a csata az abszolút első helyért a két éllovas, a szlovák Bodor Róbert és a korábbi magyar bajnok, Kárpáti Péter között. Ott lesz a rajtnál a quadosok listavezetője, Balog László, aki újoncként összetett első helyen szeretné zárni az idényt.

Az adminisztratív és technikai átvételekkel pénteken megkezdődött az Euroaszfalt Országos Rallycross Bajnokság idei utolsó fordulója a Nyirád Racing Centerben. A hétvégén minden autósportot szerető szurkolónak érdemes lesz kilátogatni a nyirádi katlanba az izgalmas csatákra. A zárónapon, azaz vasárnap reggel 8 és 10 órától a harmadik kvalifikációs futamok lesznek fókuszban. Déltől a viadal sava-borsa jön: az elődöntőben és a döntőben egyaránt hat-hat kört futnak majd a versenyzők. A díjátadóra a tervek szerint 15 órától kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!