Az eredmény nem számított

2021.02.16. 07:00

PELC-utánpótlástorna: jó volt végre megtörni az edzések monotonitását

Zárt kapuk mögött, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) ide vonatkozó egészségvédelmi protokolljait betartva a Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) négy korosztálynak rendezett utánpótlástornát.

Haraszti Gábor

A fotón az U10-es torna mezőnye látható

Fotó: Haraszti Gábor

A Pápa, a Győr, a Gyirmót, a Szombathely és a Csorna U7-es, U8-as, U9-es és U10-es csapatai léptek pályára a pápai sportcsarnokban, ahol a megszokottól eltérően idén eredményeket és sorrendet nem hirdettek a szervezők, minden résztvevő a játéklehetőség mellett csokoládét kapott ajándékba.

A különdíjakról viszont nem feledkeztek meg a rendező klub vezetői, az U7-eseknél a gólkirály 14 találattal Rácz Maximilian (Király SE) lett, a legjobb játékosnak Limpek Kristófot (Üstökös FC Győr) látták, míg a legjobb hazai játékos különdíját Peidl Berárd (PELC) kapta.

Az U8-asoknál a gólkirályi címet hét találattal a Király SE labdarúgója, Halmosi Medox érdemelte ki, a mezőny legjobbja Horváth Bence (PELC), legjobb kapusa Györkös Gábor (PELC), legjobb hazai játékosa Lengyel Marcell (PELC) lett.

– Jó volt megtörni az edzések monotonitását és végre meccset játszani, elégedett vagyok a srácokkal, sokat visszakaptam abból, amiket az edzéseken gyakorolunk – mondta tanítványai teljesítményéről Horváth Tamás, a PELC edzője. – Két csapattal vettünk részt a kupán, igyekeztem úgy összeállítani a két sort, hogy mindenkinek legyen sikerélménye, remélem, ez sikerült is.

A fotón az U10-es torna mezőnye látható Fotó: Haraszti Gábor

Radó Tamás U10-es korosztályú tanítványai is szépen helytálltak a nap során, talán helyzetkihasználásban kell még javulniuk.

– Hosszú hónapok után tudtunk ismét játszani, nagyon hiányoztak a gyerekeknek a tétmeccsek. Kíváncsi voltam, hogy a sok edzés mennyire fog meglátszani és örömmel mondhatom, jól mozogtak a srácok. A kapu előtt ugyan nem voltunk annyira hatékonyak, de ez betudható a meccshiánynak, ettől függetlenül szépen szövögettük a támadásainkat, volt elképzelésünk.

Az U9-es torna különdíjasai: gólkirályok négy találattal: Farkas-Pohárnok Olivér (Üstökös FC Győr I.), Mészáros Nándor (Király SE), Nádasdi Zalán (Gyirmót SE). A torna legjobb játékosa: Mészáros Nándor (Király SE), legjobb kapusa Wolf Bálint (Gyirmót SE), a legjobb hazai játékos: Gulyás Ábel (PELC).

Az U10-es tornán három góllal Varga Benedek (Csorna) kapta a gólkirálynak járó különdíjat, a torna legjobbja Kiss Bence (PELC), legjobb kapusa Tanai Barnabás (Király SE), legjobb hazai játékosa Ihász Bendegúz (PELC) lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!