a megyei riválissal mérik össze erejüket

2020.10.09. 17:56

Telekom Veszprém: meccsben kellene maradni a BL miatt

A koronavírus-járvány miatt nehéz meccsben maradni és tartani a heti két mérkőzéses ritmust, ezért különösen örülnek a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttesénél, hogy vasárnap 16.45-kor összemérhetik erejüket a megyei riválissal, a Balatonfüredi KSE-vel.

B. Virág Rita

Fotó: handballveszprem.hu/Vörös Dávid

Az elmúlt hetekben egymást érték a halasztások a férfi kézilabda NB I-ben, jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a veszprémieken kívül a Balatonfürednek, a Ceglédnek, a Csurgónak, az Orosházának, és a Budakalásznak akad hadra fogható a kerete. Így aztán a háttérben dolgozók komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy a szinte óráról órára változó helyzetben ellenfelet találjanak a csapataiknak. Többször módosították már a Telekom Veszprém–Balatonfüred megyei rangadó időpontját is, ám ha minden jól alakul, vasárnap meg tudják rendezni az összecsapást.

A magyar rekordbajnok kapusa, Székely Márton szép éveket töltött a tópartiaknál, és most is örömmel várja az ütközetet.

– Néhány éve az egyik rendkívül kiélezett Bajnokok Ligája-csata után utazott a Veszprém Füredre, akkor én még ott játszottam. Fantasztikus derbi volt, a balatoni csapat az 55. percben még győzelemre állt. A végén persze behúzta a meccset a Veszprém, ám ezt az ütközetet nem fogom elfelejteni, hiszen akkor nagyon közel álltunk a csodához – idézte fel a magyar válogatott kapus, aki hozzátette, a mai napig jó kapcsolatot ápol egykori játszótársaival, és szívesen gondol az ott töltött évekre.

Marci úgy vélte, vasárnap nem fordulhat elő, hogy az 55. percben még vesztésre álljon a bakonyi csapat.

– David Davis minden magyar bajnoki előtt azt sulykolja, a honi pontvadászat a legfontosabb, hiszen csak így juthatunk be egyenes ágon a legrangosabb európai sorozatba, a Bajnokok Ligájába. Ezért minden mérkőzés előtt kellő komolyságot, megfelelő koncentrációt kér, bármilyen játékerőt is képviseljen az ellenfél. Senkit nem veszünk fél vállról, alaposan kielemzünk mindenkit, így például most a Balatonfüredet – mondta.

Fotó: handballveszprem.hu/Vörös Dávid

Székely kapus elmesélte, valamennyi összecsapás előtt a hálóőrök kapnak egy vágott anyagot a riválisról, támadóiról. Ezt otthon mindenki kielemzi, majd együtt is átbeszélik, aztán négyen, a három kapus és Sterbik Árpád kapusedző a gyakorlatban is analizálják, ki hová szeret lőni.

– Nekünk különösen fontos lenne, hogy benne maradjunk a ritmusban, vagyis a hétközi Bajnokok Ligája-csaták mellett hétvégente is pályára tudjunk lépni. Mindenki nagyon szeretné, hogy a 2020/21-es évad ne szakadjon félbe, és bármilyen nehézségek is adódnak, de végig tudjuk játszani – hangsúlyozta,

Az elmúlt hetekben David Davis vezetőedző többször is beszélt Székely Márton helyzetéről. Arról, hogy tavaly, amikor kisebb hullámvölgy után formába lendült a kapus és már a fontosabb találkozókon is számított volna rá, félbeszakadt az évad. Azt is mondta, az idén reményei szerint minél több lehetőséget tud majd neki adni. Eddig főleg az NB I-ben számított rá a tréner.

– Mindent megteszek, dolgozom keményen, hogy megfeleljek a mester elvárásainak, és igyekszem élni a lehetőséggel, amikor pályára kerülök, akár vasárnap is – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!