a forduló válogatottja

2020.03.16. 13:40

Kétgólos hátrányból állt fel a Sümeg VSE

Speciális fordulón vannak túl az ország labdarúgócsapatai, ahogy az összes pontvadászatban, az MTD Hungária megyei első osztályban is zárt kapuk mögött léptek pályára a csapatok hétvégén.

Horváth Gábor

20200314 Herend Sportpálya Foci megye1 Herend-Várpalota Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések miatt a hétvégén nem léphettek be nézők az ország labdarúgó-mérkőzéseire.

A 19. játéknap derbije (Úrkút SK-Tihanyi FC) döntetlenre végződött, több mérkőzés viszont sok gólt hozott és nagyarányú sikerek is akadtak bőven.

A Balatonalmádi SE idegenben gyűrte le (3-0) a Péti MTE csapatát, a vendégeknél Burcsik Martin duplázni tudott.

A badacsonytomajiaknak nem volt ellenszerük a vendég balatonfürediek rohamaira, az éllovas kilencszer köszönt be (9-1), Henn Márk négy gólt vállalt magára a termésből, mellette Burucz Barna került be a forduló álomcsapatába.

Nagyot ment a Sümeg VSE, amely a 22. percben 2-0-ás hátrányban volt a Tapolcával szembeni szomszédvári rangadón. A szünetben is így festett az eredményjelző, fordulás után viszont a vendégek négyszer is eredményesek voltak, a TIAC VSE kezéből teljesen kicsúszott a meccs. A sümegi együttesből mindenkit dicséret illet, mi a duplázó Reicz Csaba, az egy gólt szerző Kulman György, valamint Kovács Richárd kapus teljesítményét emeltük ki.

Györkös Bence háromszor volt eredményes, csapata, az Ajka Kristály pedig 7-2-re győzött Csetényben.

Nem hozott döntést a forduló rangadója, amelyen a harmadik Úrkút SK fogadta a negyedik Tihanyi FC-t. Az összecsapáson nagy volt a küzdelem, mindkét oldalon több helyzet akadt, de gól csak egy-egy. A két előkészítő, Haman Sadjo és Benedek István került be a Napló aktuális csapatába.

Három góllal vezetett otthon a sereghajtó Herend, de a vendég Várpalotai BSK nagy hajrát kivágva egyenlített (3-3). Borbély Gábor a 95. percben szerezte meg a pontot érő találatot.

A Fűzfői AK-nak nem jelentett gondot a Devecser SE két vállra fektetése, a FAK 5-0-ra nyert idegenben, a gólgyártást Reznyák Patrik kezdte el.

A 19. forduló válogatottja, kapus: Kovács Richárd (Sümeg VSE).

Hátvédek: Burucz Barna (Balatonfüredi FC), Kulman György (Sümeg VSE), Reznyák Patrik (Fűzfői AK).

Középpályások: Burcsik Martin (Balatonalmádi SE), Borbély Gábor (Ada-Bau Várpalotai BSK), Haman Sadjo (Úrkút SK), Benedek István (Tihanyi FC).

Támadók: Henn Márk (Balatonfüredi FC), Reicz Csaba (Sümeg VSE), Györkös Bence (Ajka Kristály).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!