Változások a játékoskeretekben

2020.02.28. 07:00

Kezdődik a megye I tavasza

Hétvégén folytatódik a küzdelem az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokságban. Az első tavaszi fordulót a Balatonfüredi FC várja az élről, a listavezető mögött három csapat is nagyon hasonló mérleggel áll. Lássuk, milyen változások voltak télen a kluboknál! Beharangozó-sorozatunk első része.

Horváth Gábor

MTD Hungária Megyei I. osztály labdarúgó mérkőzés Tihanyi FC (zőld) - Balatonfüredi FC (piros-fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly

Balatonfüredi FC (1., 45 pont)

Az egyértelmű bajnokesélyes csak egyetlen alkalommal veszített pontot az őszi idényben, Tihanyban maradt alul Sowunmi Thomas alakulata. Bár a csapat teljesítménye nem volt mindig meggyőző, a rangadókat (a tihanyi derbin kívül) mondhatni magabiztosan hozta. A BFC tavaly dominálta a mezőnyt, ha így folytatja, idén aranyérmet szerezhet, s megnyílik számára az út az NB III felé.

Távozott: Molnár Marcell, Baranyai Márk, Mátó Gergő.

Érkezett: Bella Ervin, Grecsó Bence.

Úrkút SK (3., 38.)

Jó őszt zárt az Úrkút, ahol akadtak problémák, ugyanakkor összességében hozta a tőle megszokott stabil futballt az együttes. Garai Péter legénysége ennél még többre is képes, ezért aztán izgalmasnak ígérkezik a tavaszi idény a rendkívül szoros élmezőnyben.

A csapat a múlt héten már játszott egy bajnokit, a Sümeg elleni, őszről halasztott meccsen könnyedén, 3-0-ra nyertek Korpos Tiborék.

Távozott: Szabó Levente, Bereczki Tamás.

Érkezett: Kustán Tamás, Kalapács Roland, Németh Áron.

Ajka Kristály (2., 40)

A mezőny meglepetéscsapata volt ősszel a Kristály, amelyről mindenki tudta, hogy erős, de azt kevesen gondolták, hogy ilyen előkelő helyen telel majd. A Szabó Zoltán–Jeney Gyula páros dirigálta társaság csak a Balatonfüreddel és a Tihannyal szemben maradt alul, Úrkúton ikszelt, a többi bajnokiját megnyerte. A Kristály rengeteg találatot szerzett (69-et, a mezőnyben ennél csak a Fürednek van több, 70), az első számú gólfelelős Szedlacsek Balázs, aki 20 góllal vezeti a mesterlövészek listáját.

Az ajkaiaknál nem volt játékosmozgás a télen, viszont Szép Tamás kapus megsérült, egyelőre nem tudni mikor térhet vissza a rutinos hálóőr.

Távozott: -.

Érkezett: -.

Tihanyi FC (4., 38.)

A tihanyiak szintén pályára léptek már tétmeccsen ebben az évben, a közvetlen rivális Fűzfői AK otthonában 2-2-re végzett a félszigeti gárda.

Szervezett, egyben lendületes futballt játszik a Tihany, amely a megye I-es mezőnyből egyedül büszkélkedhet el azzal, hogy sikerült két vállra fektetnie az éllovas (nem mellesleg szomszédvári ellenlábas) balatonfüredieket.

Lukács István alakulata bárkivel szemben képes a jó és eredményes produkcióra, a csapat simán esélyes a dobogóra, persze ezért még meg is kell küzdenie.

Távozott: Vizkelety Attila.

Érkezett: Sevinger Zsolt, Sudár Ábel.

A Balatonfüredi FC (csíkos mezben) és a Tihanyi FC derbije órási csatát hozott az ősszel, a két csapat meghatározóerő a megye I-es mezőnyben
Fotó: Penovác Károly

B.-almádi SE (5., 30)

Hasonlóan a tihanyiakhoz, a szintén fiatal és szervezett Balatonalmádi SE-ét sem kell félteni senki ellen, ugyanakkor Kozma Csabáék őszébe kicsivel több baki csúszott be. Az esélyesebb riválisokkal szemben nem tudta áttörni a gátat az Almádi, egyedül az úrkúti siker számít bravúrnak (mondjuk, az nem is kicsinek, rajtuk kívül ez senkinek sem sikerült ősszel). A FAK elleni hazai vereség, valamint a gyulafirátóti bukta fájó volt, ezek a pontok hiányozhatnak ahhoz, hogy az együttes előrelépjen a tabellán.

Távozott: Kiss István, Sevinger Zsolt.

Érkezett: Kiss Erik, Kelemen Bálint.

Fűzfői AK (6., 30)

A Tihany elleni döntetlennel pontszámban beérte a tabellán az Almádit a FAK, amely döcögős kezdés után szépen gyűjtögette a pontokat. A Füred és a Kristály ellen majdnem összejött a bravúr, szép siker az almádi győzelem, a végén viszont bejött egy nem várt vereség otthon a Magyarpolánnyal szemben.

Összességében Csucsánszky Zoltánék pozitívan várhatják a tavaszi folytatást.

Távozott: Kiss Erik.

Érkezett: Czipp József.

B.-tomaj (7., 21)

Egy újonctól nem is rossz – mondhatnánk, de nyilván akad azért hiányérzet a badacsonytomajiak háza táján. A hozható meccseket hozta a Lukács László irányította társaság, viszont a tisztességes vereségek mellett volt azért zakó is, Tihanyban tízet, Füreden hatot kapott a Tomaj.

Távozott: Gönthér Gergely.

Érkezett: Antal Márk, Szombathelyi Ferenc.

VBSK (8., 20)

Hullámzó ősze volt a Várpalotai BSK-nak, ahol télen edzőváltás történt, Szabó László helyét Csrepka Tamás vette át.

Két rutinos ember távozott, jöttek újak, hamarosan kiderül, bejönnek-e a változások. Az előző félév végére kissé szétesni látszott a csapat, amely nagyarányú vereségekbe is belefutott, nem lesz könnyű a folytatás.

Távozott: Kalapács Roland, Kustán Tamás.

Érkezett: Gergő Zsolt, Gábris Levente, Prill Ádám, Sári Márk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!