Megtartotta negyedik helyét a Pápa

2020.02.10. 20:00

A Pécsi NKA ezúttal jobban kosarazott

A második helyen álló Pécsi NKA-t még megszorongatni sem tudta a Concordia Motax KC Pápa, amely a fiaskó dacára őrzi negyedik helyét a kosárlabda NB I/B zöld csoportjában.

B. Virág Rita

Concordia Motax KC Pápa (fehérben) legközelebb február végén lép pályára

Fotó: Penovác Károly

Pécsi NKA–Concordia Pápa 97-66 (29-13, 24-23, 22-12, 22-18)

Pécs, 200 néző. V.: Szilá­gyi, Horváth, Kruk. Pécsi NKA: Vukas 5/3, Benke 15/3, Meleg 11/3, Dobrijevic 17, Fülöp 6. Csere: Váits 9/3, Rosic 14/6, Rátvay 15, Fekete 5, Horváth Cs., Mezei, Herger. Edző: Ivica Mavrenski. Concordia Motax KC Pápa: Sonyák 17/3, Balla 4, Hódi 9/9, Murai 4, Kocsis. Csere: Burai 15/3, Keller 6, Márton Á. 3, Horváth A. 1, Bakos 2, Márton L. 5/3, Szeier. Edző: Kálmán László.

Murai kosarával indult a találkozó, azonban a pápaiak mindössze a 3. percig tudtak vezetni. Ezt követően Dobrijevic vezérletével fokozatosan elhúzott a Pécs (9-4, 16-8). Meleg büntetői után már tíz pont volt a különbség (18-8), sőt a vendégek háromperces gólcsendjét kihasználva tovább növelte a differenciát a házigazda (24-8). A negyed végén Meleg triplájával tetemesre hízott az akadémisták előnye.

Concordia Motax KC Pápa (fehérben) legközelebb február végén lép pályára
Fotó: Penovác Károly

A nagy tempót diktáló hazaiak lendülete továbbra sem lankadt, bár a Motax azon dolgozott, hogy ne növekedjen még tovább a hátránya. Így ha csak a pontokat nézzük, ebben a negyedben mindössze egyetlen egységgel bizonyult jobbnak a Pécs (53-36).

A hosszabb szünetet követően is az NKA akarata érvényesült, s a 27. perchez érve már több mint húsz ponttal vezetett (66-45). A Concordia sok hibával kosarazott, sajnos sok pontatlan dobást kellett feljegyeznünk. A játékrész végén 75-48 állt a kijelzőn. Az utolsó etapban már nem maradtak nyitott kérdések. A szakvezetők minden játékosuknak lehetőséget adtak. A Pécs összességében meggyőző fölényben játszott és megérdemelten nyert a kissé enervált és pontatlan Pápával szemben.

Kálmán László: – Az akadémisták fejben és sebességben is jóval felettünk álltak ezen a napon, élesebbek voltak nálunk. Sajnos nem tudtuk megakadályozni az első szándékból kezdeményezett indításaikat, támadásban pedig hiányoztak a jó megoldások az agresszív védekezésükkel szemben. A pécsiek igazán modern kosárlabdát játszottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!