futsal nb I

2019.12.21. 07:58

Nem kegyelmezett a Haladás a Veszprémnek

Az NB I-es futsalbajnokság idei utolsó, 14. fordulójában a 2. helyen álló HVSE fogadta az utolsó előtti Veszprémet – természetesen esélyesként léptek pályára a zöld-fehérek.

Tóth Gábor

Haladás-Veszprém futsal, ut, Szombathely, 20191220, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Haladás VSE–Futsal Veszprém 5-1 (2-0)

Szombathely, 450 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Wittner, Szabó (Hartung).

HVSE: Alasztics – Simic, Dróth, Vas, Vidák. Csere: Sásdi, Gyimesi (kapusok), Michel, Hajmási, Horváth P., Sipos, Gerencsér, Péter, Luis Garcia. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Veszprém: Klcsó – Tatai, Márkus, Komáromi, Boromisza. Csere: Spandler, Schmidmajer (kapusok), Miklós, Tar, Gyurcsányi, Varga, Bognár, Bencsik Á., Bencsik R. Edző: Frank Tamás.

Gólszerzők: Vas (7.), Michel (19.), Hajmási (25.), komáromi (öngól, 31.), Dróth (40.), ill. Vas (30., öngól).

Nagy lendülettel kezdtek a felek, a Veszprém felvállalta a nyílt játékot. A percek múlásával a Haladás átvette az irányítást, többet volt nála a labda, több helyzetet dolgozott ki. Vas váltotta higgadtan gólra a hazai fölényt. Jól küzdött, keményen harcolt a vendég, de kapura kevésbé volt veszélyes. A kellemetlen harcmodor sem hátráltatta a hazai alakulatot – sok labdát szereztek, sok párharcot nyertek a vasiak, időt is kért a veszprémi kispad. De nem változott a játék képe. Sőt, a Haladás a félidő hajrájában feltörte a veszprémi reteszt: egy erőszakos labdaszerzést követő kontrát zárt góllal a bátran bevetődő Michel. Majd Luis Garcia okos emelésénél a kapufa segítette ki a vendégeket. Paprikás hangulatban vonultak öltözőbe a csapatok.

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Fordulás után sem vettek vissza a tempóból a csapatok, parázs párharcokat láthatott a közönség. És egy újabb hazai gólt: Hajmási távoli lökete talált utat a veszprémi kapuba (25. perc: 0-3). Nem adta fel a vendég, rögtön vészkapusra váltott, minden mindegy alapon kitámadott. A menteni igyekvő Vas lábáról perdült saját kapujába a labda, de Komáromi is rosszkor volt rossz helyen, szintén öngólt vétett (31. perc: 4-1). Erőltette a vészkapus játékot a Veszprém, dolgozott is ki helyzeteket – Alasztics jól védett.. De túl sokat szabálytalankodott a vendég. Ám Dróth kihagyta a kisbüntetőt. Luis Garcia lopott labdát, emelése az üresen hagyott kapu felső lécén csattant. A mérkőzés végére Dróth tett pontot, aki saját hatosáról emelt az üres veszprémi kapuba. A jobb csapat nyert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!