Zdolik Bence és Szöllősi Balázs is kidőlt

2019.11.23. 07:00

A Balatonfüredi KSE újra meglepné a Leónt

Háromgólos előnyről várhatja a visszavágót az Ademar León ellen a Balatonfüredi KSE férfi kézilabda-együttese az EHF-kupában. A párharc győztese bejut a legjobb tizenhat alakulatot felvonultató csoportkörbe.

B. Virág Rita

Szöllősi Balázs a könyökét fájlalja, egész héten nem edzett Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az elmúlt héten 30-27-es győzelmet ért el a spanyol Ademar León ellen a Balatonfüredi KSE, s ezzel elég nagy lépést tett a csoportkörbe jutás felé. Ráadásul a sikerrel a tópartiak a spanyol sztárcsapat 13 mérkőzés óta tartó veretlenségi szériájának is véget vetettek.

– Megleptük a Leónt, hiszen nagyszerűen védekeztünk, és kiváló volt a kapusteljesítményünk is. Sok könnyű gólt tudtunk lőni, többször leindítottuk őket. De felállt fal ellen is remekül kézilabdáztunk. Nagyon jól kijött a lépés – összegzett Csoknyai István, a BKSE mestere, aki a múlt heti siker dacára nagyon óvatosan fogalmazott az esélyeket illetően.

– Tisztában vagyunk vele, hogy három gól előny a mai modern kézilabdában szinte semmi. Ezért egyáltalán nem vagyunk elbizakodottak. Ugyanazt a bátor, harcos játékot kell mutatnunk, mint a múlt héten – szögezte le.

Szöllősi Balázs a könyökét fájlalja, egész héten nem edzett Fotó: Pesthy Márton/Napló

Sajnos azonban a fürediek nem tudnak teljes csapattal utazni a szombat este 19.30 órakor kezdődő visszavágóra. A korábbi válogatott kapus, Fazekas Nándor még mindig nem jött rendbe, a bajt tetézi, hogy Zdolik Bence is megsérült. Éppen felépült és összekapta magát a hosszú kihagyást követően, most pedig elszakadt a combhajlító izma, így újabb hathetes pihenő vár rá. Valószínűleg Szöllősi Balázs sem tud pályára lépni Spanyolországban, mert neki a könyöke sérült meg, egész héten nem edzett. Csoknyai Istvántól megtudtuk, ha Szöllősit nem tudja bevetni, akkor a fiatal Varga Márton kap lehetőséget a helyén.

– Tudjuk, mi vár ránk Leónban: pokoli hangulat, öt-hatezer néző, akik majd megpróbálnak óriási nyomást rakni ránk. Mi azonban felszabadultan játszhatunk, idegeskedjen a León, nekünk nincs okunk rá. Elszántak vagyunk, felkészültünk, s ha tartalékosan is, de mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy kitartson a fórunk. Szeretnénk meglepetést okozni – hangsúlyozta Csoknyai István.

A fürediek péntek délelőtt még edzettek egyet, majd a közös ebédet követően repülőre szálltak. Szombaton délelőtt, a tervek szerint, a helyszínen egy átmozgató edzést vezényel még Csoknyai mester, majd este 19.30 órakor kezdődik a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!