Kiváló teljesítmény

2019.09.13. 20:41

Esőben és sötétben is futottak a versenyzők Ajkán

A Sportváros Nonprofit Kft. és a Bakonyi Tájfutó Klub közös szervezésében a napokban megtartották a már hagyományosnak mondható éjszakai futóversenyt. A korábbi éjszakai futásokkal ellentétben ezúttal a sportág szerelmeseinek nemcsak a távval, hanem a borongós, esős idővel is meg kellett küzdeniük.

Borsos Renáta

A váltófutás első három helyezettjének a díjakat Ládi János és Jákli Péter adta át Fotó: Györkös József

Fotó: Györkös József

A barátságtalan időjárással igazán elszántan dacolók között akadtak aktív sportolók és hobbifutók, egyéniben és csapatban is.

Mohos Milán sportszervezőtől megtudtuk, az első választható távnál, a 8x400 méteres vegyes váltónál hat csapat mérte össze a gyorsaságát. A második, 8 kilométeres távot – a sportcentrumtól elrajtolva egészen a tósoki erdőig futva, majd vissza – összesen 18-an teljesítették.

A váltófutás első három helyezettjének a díjakat Ládi János és Jákli Péter adta át Fotó: Györkös József

A nyári éjszakai futás rekordot döntő nevezőszámához képest a rossz idő miatt kevesebben ugyan, de lelkesen futották le a távot.

Az egyéni eredményeket tekintve a hosszú távnál a hölgyeknél az első helyen Országi Sára, második helyen Reicher Dorka, harmadik helyen Országi Anna Petra végzett. A férfiak mezőnyében az első Országi Zsolt, a második Liska Bálint, a harmadik Országi Máté lett.

A 8x400 métert legjobban teljesítők a Bródy-Tovafutók csapata lett. A dobogó második helyén „Az éjjel soha nem érhet véget” nevet birtoklók, míg a harmadik helyen a Tovafutók X csapata végzett. A versenyszámok dobogós helyezettjei éremmel és emlékpólóval gazdagodtak.

Az esemény a rossz idő ellenére is színesítette a városban amúgy is sokszínű sportéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!