Szép magyar eredmények

2019.05.07. 11:00

Ítéletidő várta a megyénkben versenyző kerékpárosokat

Igazi ítéletidő fogadta a Carpathian Couriers Race elnevezésű országúti kerékpáros verseny mezőnyét hétvégén megyénkben. A világ egyik legrangosabbb U23-as biciklis viadalának utolsó szakaszát Veszprém és Pápa között rendezték meg. A fiatal versenyzők kőkemény erőpróbát teljesítettek, hidegben, esőben és olykor orkánerejű szélben tekerték le a távot, amely lengyel győzelmet és szép magyar eredményt hozott. A magyar színeket egyébként összesen öten képviselték a Lengyelországban, Szlovákiában és hazánkban tartott, ötszakaszos sorozatban.

Horváth Gábor

Ítéletidő várta a versenyzőket.

Fotó: Penovác Károly

Az U23-as mezőny a veszprémi Óváros térről rajtolt, s a versenyzőket rendkívül barátságtalan időjárás várta. A résztvevők esőben, szélben és hidegben tekertek 150 kilométert: Pula, Tapolca, Nyirád és Devecser érintésével Pápára érkeztek. A célba egy öt fős boly ért először, sprint után az első helyet a lengyel Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team) szerezte meg, a győztes 3:46:31 óra alatt teljesítette a távot.

A nemzetközi viadal zárószakasza a hagyományoknak megfelelően a veszprémi Óváros térről rajtolt. Fotó: Penovác Károly

A második helyen az olasz Nicola Venchiarutti (Team Friuli), a harmadikon a szlovén Jaka Primozic (Cycling Team Kranj) zárt. A legjobb magyar, Valter Attila szép eredményt ért el, kevesebb, mint egy perc hátránnyal nyolcadik lett. A válogatott színeiben induló többi hazai versenyző is kitett magáért. A magyarok eredményei: 8. Valter Attila (CCC Development Team), ...12. Orosz Gergő (Magyarország), ...14. Dina Dániel (Magyarország), ...19. Szöllősi Ferenc (Magyarország). Vas Balázs (Magyarország) nem ért célba.

Ítéletidő várta a versenyzőket. Fotó: Penovác Károly

Összetettben a holland Marijn van den Berg (Metec-TKH) diadalmaskodott, Valter hetedikként zárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!