finomítás a finálé előtt

2019.04.02. 20:56

Magabiztos győzelemmel hangolódott a Magyar Kupa-döntőre a Veszprém

Magabiztos és kötelező győzelemmel hangolódott a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőre a Telekom Veszprém, amely az NB I-es bajnokság sereghajtóját, a Vecsést verte meg a hétközi fordulóban.

B. Virág Rita

Andreas Nilsson a Vecsés ellen háromszor volt eredményes

Fotó: Penovác Károly/Napló

Vecsés–Telekom Veszprém 27-39 (14-20)

Monor, 900 néző. V.: Héjja, Kónya. Vecsés SE: Vitáris, Kránitz (kapusok), Antal L., Antal M. 2, Benmiloud 2, Győrfi 2, Haszilló 2, Lendvay, Marczinkó 1, Nagy A., Radosavljevic 3, Simányi 1, Takó 1, Újvári 6, Vízler 1, Vojinovic 6. Edző: Damir Stojanovic.

Telekom Veszprém: Mikler, Sterbik (kapusok), Blagotinsek 5, Gajic 5 (2), Ilics 7 (3), Lékai, Mackovsek 4, Mahe, Manaszkov 3, Marguc 3, Nenadics 3, Nilsson 3, Strlek 4, Szuharev 2, Szűcs B., Terzic. Edző: David Davis.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 1/0, ill. 5/5.

A pont nélkül álló sereghajtó, a Vecsés vendégeként lépett pályára a Telekom Veszprém.

A veszprémieknél a maródi Kent Robin Tönnesen mellett a másik balkezes átlövő, Nagy László is pihenőt kapott, a helyére az ifjú Lev Szuharev került. A másik fiatal, a Füredtől kölcsönvett Szűcs Bence beállós volt.

Andreas Nilsson a Vecsés ellen háromszor volt eredményes Fotó: Penovác Károly/Napló

Vojinovic találatával indult a találkozó, a Vecsés bátran, mindenféle teher nélkül játszott, és rendre a rekordbajnok előtt járt (4-2, 7-5).

Kissé nehezen, de beindult a Telekom-henger, zsinórban hármat lőttek a veszprémiek, és a 11. perchez érve fordítottak (7-8).

Ettől fogva a Vecsés üldözte a bakonyiakat, a 17. percben 11-11-re állt a meccs.

Újvári kapott kiállítást, az emberelőnyben Gajic hetesével és Nilsson találatával 11-13-ra alakult az állás, majd Nenadics gólja után újra Nilsson volt eredményes. Láthatóan megakadtak a hazaiak, időt is kértek.

Radosavljevic vette hátára csapatát (14-16), ám a félidő utolsó öt percében ismét a Telekom pillanatai következtek. Négy bakonyi gólra egy válasz sem érkezett, és 14-20-as állásnál ért véget a játékrész.

Veszprémi fölénnyel indult a második felvonás (15-24), s már csak az volt a kérdés, mikor lesz két számjegyű a különbség. A 41. percben Ilics büntetőjével 17-26-ot mutatott a kijelző, de a 43. percben Strlek góljával tízgólosra hízott a különbség (18-28).

Sőt, Mikler védései után Marguc és Nilsson is gólt szerzett (18-30).

A hajrában a veszprémiek részéről Mackovsek, Marguc és Strlek vitte a prímet (25-39), s még az is belefért, hogy az utolsó két percben gól nélkül maradt a Veszprém.

Damir Stojanovic: – Mindig megtiszteltetés olyan erős csapattal találkozni, mint a Telekom Veszprém. Igyekeztünk felkészülni a bakonyiak erősségeiből. Összességében elégedett vagyok, a játékosaim betartották a taktikai utasításokat, és derekasan harcoltak.

David Davis: – Ez a meccs a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő és a Magyar Kupa négyes döntő közé esett. Ha nem játszottunk volna, akkor ma biztosan edzünk. Igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni, hogy érezze a tempót, a ritmust. Azt gondolom, jól jött nekünk ez a találkozó, finomíthattuk a játékunk a Magyar Kupa-finálé előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!