Hibátlanok maradtak

2019.01.17. 21:05

Száz pontig jutott a Hoya PE Veszprém csapata

Könnyedén és kifejezetten jó védekezéssel fektette két vállra a sereghajtó Bonyhád alakulatát a Hoya Pannon Egyetem Veszprém gárdája a kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hoya Veszprém–Bonyhád 100-82 (36-17, 20-16, 21-20, 23-29)

Veszprém, 300 néző. V.: Kovács N., Tóth, Pécsi. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Szabó 15/6, Madár 22/12, Balázs 8/6, Pavlovic 11, Kovács Á. 11. Csere: Szűcs 3/3, Körtélyesi 17/15, Lógár 4, Kerkai 2, Helmeczi 5, Schmitz 2. Edző: Mérész Csaba.

Bonyhádi KSE: Somogyfoki P. 14/6, Baki 4, Nagy B. 7/3, Pupp 16, Somogyfoki S. 12. Csere: Kis 2, Tömösváry 13/6, Buday-Sántha 9/3, Csobán 5/3. Edző: Morgen Frigyes.

A listavezető fogadta a mindössze két győzelemmel a mezőny utolsó helyén szerénykedő Bonyhádi KSE gárdáját. A zsinórban tizennégy győzelmet számláló veszprémiek pazarul kezdtek, 5-0, majd 10-0 állt az eredményjelzőn, a vendégek első pontjaira három és fél percet kellett várni.

Nagyszerűen védekeztek a hazaiak, s ennek köszönhetően több gyors lerohanást tudtak végrehajtani (18-8).

Mérész edző, ahogy megszokhattuk, folyamatosan cserélt, igyekezett a csapat szinte minden tagját tűzben tartani. Itt kell megjegyeznünk, az állandó kezdő, Völgyi Marcell ezúttal végig a kispadon pihent, gondolva a jövő heti két mérkőzésre. Szerencsére azonban az őt helyettesítő Balázs, Szűcs vagy Schmitz ügyesen megoldotta a feladatát.

Körtélyesi viszont extraklasszis teljesítménnyel szállt be a játékba, a negyed végén három triplát is bevágott, így 36-17-re állt a meccs az első tíz perc után.

A folytatásban sem állt le a házigazda, egy perc alatt elérte a 40 pontot, aztán rövid idő alatt húsz pontra nőtt a differencia (44-24). Ezekben a percekben osztálykülönbség volt a két csapat között, a félidő végén 56-33-at mutatott az eredményjelző.

A szünet után sem lankadt a veszprémi alakulat, szigorúan védekezett és jó labdaszerzésekkel, precíz és pontos akciókkal ment előre. Balázs triplájával már 67-40-re állt a meccs. A játékrész végén Körtélyesi bevágott két újabb hármast, a játékrészt Kovács zsákolása zárta le.

A zónázó Bonyhád igyekezett kozmetikázni az eredményt, mindent elkövetett azért, hogy húsz ponton belülre jusson: egy 2-7-es szériával 89-69-re zárkóztak fel, aztán Helmeczi kipontozódása után 89-73-ra alakult az állás.

Szabó értékesített egy triplát a támadóidő lejártának pillanatában, majd az utolsó két percben felváltva estek a kosarak, így jutottunk el 97-79-ig. Hat másodperc maradt, amikor Mérész edző időt kért, talán, hogy tanítványai próbálják meg elérni a száz pontot.

Oldalbedobást követően Madárt zsinórban háromszor lefaultolták, harmadszorra épp tripladobás közben, így három büntető következett. A kiváló játékos keze nem remegett meg, mindhárom próbálkozását értékesítette. Ezzel azonban még nem ért véget a meccs, az utolsó két másodpercben Tömösváry is dobott egy trojkát, így 100-82-vel ért véget a találkozó.

A Veszprém folytatta győzelmi szériáját, és magabiztosan nyert.

Mérész Csaba: – Örülünk az újabb győzelemnek és annak, hogy mindenki játszhatott. Akadtak percek, amikor nem volt olyan gördülékeny a játékunk, mint kellett volna, de emiatt most nincs bennem rossz érzés. Jövő héten két újabb forduló vár ránk, szerdán hazai pályán fogadjuk a pécsieket, szombaton pedig Békésre utazunk. Bízom benne, hogy folytatni tudjuk nagyszerű sorozatunkat a jövő héten is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!