öt év után

2018.12.19. 19:49

Mikler Roland kapus távozik Veszprémből

Öt év után, az idény végén távozik a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttesétől Mikler Roland kapus.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

Hivatalossá vált, hogy Mikler Roland a 2018/19-es szezon végén távozik Veszprémből, méghozzá a bakonyi egyesület legnagyobb hazai riválisához, a Mol-Pick Szegedhez igazol.

Mikler Roland öt év után távozik legnagyobb sikerei színhelyéről, Veszprémből Fotó: Penovác Károly/Napló

A válogatott hálóőr másodszor tér vissza a Tisza-parti gárdához, amelyet korábban 2010 és 2014 között erősített már. Most a 34 éves kézilabdás hároméves szerződést kötött a magyar bajnoki címvédővel.

A dunaújvárosi születésű sportoló 2001-ben kezdte profi karrierjét a Dunaújvárosi KC alakulatában. Egy szezont (a 2005/06-os évadot) kölcsönben az akkor másodosztályban szereplő Kalocsa KC-nál töltött. Ezt követően visszatért Dunaújvárosba, ahol az akkoriban az NB I-ben rendszeresen bronzérmet szerző felnőtt gárda meghatározó tagja lett, első számú kapusává vált.

A Mol-Pick Szeged 2010-ben igazolta le, azokban az években négy bajnoki ezüstöt és négy Magyar Kupa második helyezést szerzett. A 2014-es esztendőben azonban fantasztikus sikerrel távozott, a Tisza-partiak ugyanis megnyerték az EHF-kupát, s főszerepet vállalt a négyes döntőben elért sikerből.

A 2014/15-ös szezonban Veszprémben viszont már Bajnokok Ligája-döntőt játszott, ráadásul a sorozat All Star csapatába is bekerült, magyar bajnok és kupagyőztes, SEHA Liga-első lett. A kapus a bakonyiakkal összesen három magyar bajnoki címet, négy kupasikert, két SEHA Liga- aranyérmet nyert, kétszer játszott BL-döntőt, a 2015/16-os szezonban a Barcelona ellen (28-23), a 2016/17-es idényben pedig a Kielce ellen (34-33).

A 2019/20-as bajnoki évadban Szegeden újra összeáll a Veszprémben sok sikert megélt Mirko Alilovic–Mikler Roland kapuspáros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!