futsal

2017.10.09. 20:48

Feltörte a debreceni reteszt az 1. FCV

Sokáig gól nélküli, de rendkívül izgalmas meccsen szerezte meg a pontokat a futsal NB I-ben a Veszprém hétfőn idei első hazai fellépésén.

Horváth Gábor

Tatai József (elöl, középen) két góllal és egy gólpasszal főszerepet vállalt Fotó: Penovác Károly

1. FC Veszprém–DEAC

3:1 (0:0)

Veszprém, 700 néző. Vezette: Gál, Kovács G., Török. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Tatai, Püspök, Ruzicska, Apatini. Csere: Schmidmajer, Gregus, Kellner, Fehér, Tar, Boromisza D., Bognár P. Edző: Madarász János.

Debreceni EAC: Faragó – Esztergomi, Kasuba, Varga, Buka. Csere: Dobi, Sándor, Szabó, Bun, Szentes, Kántor, Tóth, Györfi. Vezetőedző: Elek Gergő.

Remek hangulat, sok néző várta a Veszprém első hazai mérkőzését az idényben. A bakonyiak győzelemmel rajtoltak a bajnokságban, az újonc Debrecen kikapott a nyitányon.

Veszélyesen kezdett a lelkes szurkolótábora által hajtott 1. FCV, Tatai került többször is helyzetbe. A levegőben lógott a hazai gól, de a vendégcsapat állta a rohamokat. Gregus lövésénél Faragó nagyot védett, tovább támadtak a veszprémiek, a DEAC voltaképpen veszélytelen volt.

Ugyanakkor nem tudta megszerezni az ilyenkor nagyon fontos fontos első találatot a Madarász-csapat. Önfeláldozóan védekeztek a debreceniek, akik olykor szinte a gólvonalról tisztáztak. Három perccel a vége előtt Fehér ziccerben hibázott, a véghajrában pedig mindkét együttes előtt adódott gólszerzési lehetőség, de egyik oldalon sem sikerült bevenni a kaput.

Tatai József (elöl, középen) két góllal és egy gólpasszal főszerepet vállalt
Fotó: Penovác Károly

Szünet után minden ment tovább ugyanúgy. A félidő első nagy helyzete Boromisza előtt adódott, majd pókfoci jelenetek játszottak le a vendégkapu előtt, nem sikerült bekotorni a játékszert.

Bognár lőtt mellé, nem sokkal később – kissé váratlanul – Spandlernek is be kellett mutatnia egy védést.

A másik oldalon Faragó továbbra sem volt tétlen, a 28. percben egy támadáson belül kétszer is bravúrt mutatott be, Tatai próbálkozott közelről. Tar sem élt a lehetőséggel, aztán Boromisza bombája tévesztett célt. Úgy tűnt, meg van átkozva a Veszprém.

A 34. percben végül megtört a jég, a legaktívabb hazai, Tatai József balról szépen lőtte ki a hosszú alsót, 1:0.

Igen ám, de ekkor már a DEAC is ment előre, és egy formás támadás végén Varga passzát Szabó váltotta közelről gólra, 37. perc: 1:1.

A debreceniek igyekeztek megvédeni az egy pontot, de nem sikerült nekik, Tatai villant megint, ezúttal jobbról bombázott a rövidbe, 39. perc: 2:1.

Ismét a vendégeken volt a sor, nyomtak a hajdúságiak, akik előtt adódott is lehetőség, ám egy eladott labdára Tatai csapott le és hozta kihagyhatatlan helyzetbe Püspököt, 40. perc: 3:1.

Madarász János: – Látványosan, jól játszottunk, de rengeteg ziccert hagytunk ki. Ezen pedig nehezen lendültünk át, de végül sikerült. Dicséret illeti a Debrecent is, de mi játszottuk a minőségi futsalt.

Elek Gergő: – Úgy kezdődött a meccs, hogy tíz lesz közte, nem tudtuk felvenni a hazaiak ritmusát. Utána kiegyenlítődött a játék, azonban a második félidőben fizikailag felőrölt minket a Veszprém. A játékvezetők olykor érdekes ítéleteket hoztak, a végén 5:0 volt a szabálytalanságok száma, ami elég furcsa. Büszke vagyok a fiúkra, de ehhez a szinthez még fejlődnünk kell.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!