Olvasónktól

2024.02.07. 10:00

Farsangi táncházat tartottak Pusztamiskén (képgaléria)

Hagyományteremtő céllal farsangi táncházat tartottak a pusztamiskei kultúrházban.

Veol.hu

Fotó: olvasó

A mulatságra sok izgatott, csillogó szemű gyermek és felnőtt érkezett. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra, voltak hercegnők, lovagok, szuperhősök. A bemutató után táncos ügyességi játékokkal és találós kérdésekkel hangolódhattak a délutánra. Majd családi táncházzal folytatódott a délután, ahol kicsi és nagy együtt táncolt.

Tiba-Kuczi Zsanett vezetésével (aki a helyi néptánccsoport vezetője is) polgári és moldvai táncokat táncolhattak és tanulhattak a jelenlévők. A gyerekek és a felnőttek is szívesen álltak be a közös mulatozásba, hogy együtt elűzzék a telet. A fárasztó tánc közben, aki megszomjazott vagy megéhezett, falatozhatott és enyhíthette szomját a szépen megterített asztalnál.

A délután kézműves-foglalkozással folytatódott, ahol a lelkes gyerekek farsangi álarcokat és boszorkánylépcsőt készíthettek, és természetesen közben táncolhattak, énekelhettek.

A farsangi program a kis falu apraját és nagyját odavonzotta, mindenki nagyon jól érezte magát, a gyerekek belekóstolhattak egy picit a farsangi hagyományokba. A rendezvény nem csak szórakozást, de közösségformáló élmény is nyújtott, erősítve a helyi összetartozás érzését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában