Szelíden és szilárdan

2024.01.23. 13:00

Remek előadással ünnepelték a magyar kultúra napját Badacsonytomajon

Szabó Magda műveiről, életéről, hivatásáról láthattak színvonalas előadást az érdeklődők az Egry József Művelődési Házban a magyar kultúra napja alkalmából szombaton.

Szijártó János

A Szelíden és szilárdan címet viselő színházi előadás Szabó Magda pályáját, életét, tanulmányait, kapcsolatait, íróvá születését mutatta be Gajdó Delinke főszereplésével az Egry József Művelődési Házban

Forrás: szervezők

A Szelíden és szilárdan című produkció bemutatta az írónő életét, felidézte kivételes pályáját, gyermekkorát, tanulmányait, szüleihez fűződő kapcsolatát, házasságát, íróvá érését. 

– Külön öröm számomra, hogy ebben az értékeket egyre mellőző világban, egy ,,szabálytalan keresztény” asszony által szólalhatok meg, hogy az íróóriás hihetetlenül gazdag, szeretettel és megpróbáltatásokkal telített életéből és családjának múltjából minél többet megmutathassunk. Szabó Magda olyan gyermek, nő, feleség és ember volt minden gyengeségével, gyengédségével, erejével, konokságával, hitével, és olyan író nyitottságával, rejtelmességével, gazdagságával, akit nem lehet nem szeretni, nem lehet nem megmutatni minél több embernek, minél több olvasatban, minél több megvilágításban – mondta az írónőt a darabban megszemélyesítő Gajdó Delinke. 

Az előadásban megelevenedett Szabó Magda anyai nagyszüleinek családja, édesanyja, édesapja, a fogadott testvér, az imádott férj és természetesen Szabó Magda, gyermekként, serdülő lányként, szerelmesként, barátként, özvegyként, halhatatlanként. A darab nagy sikert aratott, a szépszámú közönség élményekkel gazdagodva térhetett haza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában