Szerencsésnek érzik magukat

2023.06.19. 18:00

Pályakezdő Dudaron az új református lelkész

Mosolygós és fiatalos, biztosan megtalálják – mondta a polgárőr, amikor útbaigazítást kértünk tőle, hogy az új dudari református lelkészt megtaláljuk, ugyanis beiktatásán olyan sokan összegyűltek, nem volt rögtön könnyű az eligazodás. A leírása alapján azonban tényleg hamar észrevettük Deák László Olivért az őt köszöntők körében.

Rimányi Zita

Deák László Olivér Fotó: Rimányi Zita

– A református egyházközség közösségének erősítése az elsődleges célom az első időkben, mert a gyülekezet akkor tudja a hit felé mutató szolgálatát, misszióját teljesíteni, ha a magja erős, ha tagjai ismerik egymást, a hitben megélik a testvériességet, felkészülnek a közös Istenhitre, a faluban ehhez hiteles élettel adnak bizonyságot – mondta el lapunknak Deák László Olivér, akit az ünnepi istentiszteleten Márkus Mihály esperes iktatott be.  

Deák László Olivér bokodi származású, Pápán tanult teológiát a református akadémián. Pályakezdő Dudaron, korábban ugyanis segédlelkészként szolgált Tatán két évig. Feleségével két gyermeket nevelnek, Dudarra költöztek. 

A tiszteletes szerint gyönyörű helyen van a település a Bakonyban, és a helyiek tudják is, milyen kincs birtokában vannak emiatt. A lelkész úgy véli, más a hit megélésének lehetősége egy ilyen pihentető, jó levegőjű, csendes helyen, meggyőződése, hogy a csend megélése segíti hitünk belső elmélyítését.

Már jó ideje tart istentiszteleteket az új lelkész Dudaron, csak a beiktatási ünnepség váratott kicsit magára. Tóth Edina Kitti polgármester úgy véli, jókor, jó időben érkezett falujukba, fiatalon, tiszta lélekkel, fontos küldetést tölt be itt. "A mai gyarló, kegyetlen világban, amikor a hittől sokan elfordulnak, az embereknek lényeges, hogy gyülekezetükben igazi hitélet teljesedjen ki, amihez szükséges, hogy a református közösség és a lelkésze kölcsönösen támogassa egymást. Számít, figyelünk-e egymásra. Szerencsések vagyunk, úgy érzem, mert új tiszteletesünk óvodai hitoktatást, bibliaórákat is tart és elkezdte már a családlátogatások. Közvetlen mindenkivel, megtelnek a templom padjai az istentiszteleteken" – fogalmazott a faluvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában