Rengeteg élményt adott

2023.05.15. 07:00

Igazi ünnep volt az idei Gizella-napok

Habár az időjárás a Gizella-napok utolsó napján, vasárnap rosszra fordult, azért az elmúlt napok programdömpingje miatt még sincs keserű szájízünk, hiszen az elmúlt hét rengeteg élményt adott Veszprém lakóinak.

Horváth Virág

A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli budapesti kávéházak világáig nyúlnak vissza

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Ahogy korábban megírtuk, pénteken tombolhattunk az Ivan and the Parazolra, csápolhattunk az Irie Maffián, táncoltunk az Analog Balatonra, és együtt énekeltük a slágereket a Punnany Massiffal. A kedvencünk mégis a különleges hangú Mayberian volt. A Mayberian Sanskülotts 2010-ben alakult kétszemélyes felállásban, az eredeti formáció tagjai Csordás Zita és Balogh Gallusz voltak. Az együttes első albuma aloneinkápmegyer címmel jelent meg 2011-ben, nem sokkal a megalakulásuk után. A második nagylemezt, amely a PseudoDeath címet viseli, 2012-ben adták ki. Az anyag bekerült a Recorder zenei portálnak az év húsz kedvenc magyar albumát tartalmazó listájába. A kiadvány megjelenése után Hromkó István dobos és Szigeti Árpád basszusgitáros is csatlakoztak a zenekarhoz.

Szombaton aztán a koncertek mellett a mindenki által várt népművészeti kirakodóvásár is megérkezett, illetve a Fortuna udvarban a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is elhozták WAMP Pop-up design vásárát.

Este aztán mindenki a Vár színpad felé vette az irányt, ahol a Budapest Bár adott koncertet. Az együttes védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlnak vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra. A Farkas Róbert vezette együttes ez alkalommal kiegészült Behumi Dórival, Rutkai Borival, Frenkkel, Keleti Andrással és Szűcs Krisztiánnal.

A Gizella-napok vasárnapi szabadtéri programjai a rossz idő miatt elmaradtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában