Példaértékű munka

2020.08.24. 20:00

Évadnyitó társulati ülést tartott a Veszprémi Petőfi Színház

Módri Györgyi színművész kapta a Latinovits-díjat, Kósa Tímea kellékes pedig a Medgyaszay-díjat a Veszprémi Petőfi Színház évadnyitó társulati ülésén.

Balla Emőke

20200824 Veszprémi Petőfi Színház. Évadnyitó társulati ülést tart a Veszprémi Petőfi Színház. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

- Büszkék lehetünk arra, amit március 11-e óta, a pandémia idején letettünk az asztalra, mondta Oberfrank Pál. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója a hétfői évadnyitó társulati ülésen összegezte az elmúlt hónapok történéseit: a maszk- és védőruha gyártást, a költészet napi, húsvéti, anyák napi, gyereknapi rendezvényeket, a Maradj otthon – majd mi megyünk programmal 74 helyszínre jutott el a társulat. Megrendezték a Bérletek éjszakáját, folytatódott a Petőfi Szalon sorozat, napközis és Carpe diem tábort, érzékenyítő fesztivált és operettfesztivált szerveztek.

Az igazgató úgy fogalmazott, a színháznak küldetése van; kell, hogy a nézők érezzék, fontosak az intézmény számára.

Az idén a teátrumnak 21 408 bérletese, 76 307 fizetős nézője volt, 267 előadást teljesített, mondta.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a járvány idején végzett munkáért, a társadalmi felelősségvállalásért, helytállásért elismerésül képviselői emléklapot adott át a színház vezetőjének. Külön megköszönte, hogy a társulat a kistelepülésekre is vitte a kultúrát, ingyenes előadásokkal szórakoztatta az ott élőket. Brányi Mária alpolgármester is elismeréssel szólt a Veszprémi Petőfi Színház elmúlt hónapokban végzett munkájáról. Azt mondta, példaértékű, országosan is követendő mások számára az, amit az intézmény tett. Kiemelte a Rátonyi Róbert Operettfesztivál sikerét és bizakodással szólt arról, hogy a következő időszakban a színészek többet tudnak majd a művészi tevékenységgel foglalkozni. Nagy Károly apát, kanonok lelki útravalóként azt kívánta a társulat tagjainak, hogy a béke eszközeivé, hírnökeivé tudjanak válni.

Átadták a társulat szavazatai alapján a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó színművésznek kijáró Latinovits-díjat, melyet Módri Györgyi vehetett át Oberfrank Pál igazgatótól. A Medgyaszay-díjat a társulat tagjainak szavazatai alapján a legjobb háttérdolgozó kapja, az idén Kósa Tímea kellékes. Az évad nézője címet Villám Attila érdemelte ki. A társulat új tagja Horváth Csenge, Bajor Lili, Kulcsár-Székely Attila és Óhidi Levente. Hűségórával jutalmazták Osváth Ibolya fodrászt és Nádasy Gábor karbantartót, akik tíz éve tagjai az intézménynek. Extra hűségórát kapott Homoki Ilona, aki 1976 óta dolgozik a színházban, kezdetben a varrodában, annak vezetőjeként, nyugdíjazása után pedig nézőtéri dolgozóként.

A 2020/2021-es évadban az Egy csók és más semmi, a Hárman a padon, a Mozart!, A tanítónő és az Ugyanaz hátulról című előadásokat láthatja a közönség a Petőfi Színház nagyszínpadán. Az első bemutató Eisemann Mihály–Éri Halász Imre–Békeffi István Egy csók és más semmi című operettje lesz, Lendvai Zoltán rendezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában