Átváltozások tárlata

2019.11.21. 11:00

Együtt mutatkoztak be a kísérletező művészek Tapolcán

A Batsányi Képzőművész Kör alkotói együttes tárlaton mutatták be a korábbiaktól elérő technikával készült alkotásaikat az Átváltozások című kiállításon a VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központban.

Tóth B. Zsuzsa

A kiállító művészek ezúttal a tőlük megszokottól eltérő technikával készített alkotásaikat mutatták be Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A nyolc alkotót – Ódor Évát, Ódor Ferencet, Vecsei Jánost, Grünceisz Lászlót, Barcza Tamást, Vargáné Zsebe Mártát, Szelestey Ibolyát és Császár Lászlóné Anikót – a kör tagja, az alkotásokat verseivel kiegészítő Németh Gyöngyi mutatta be. Amint azt elmondta, legutóbbi tárlatukon az elmúlt években, évtizedekben készített alkotásaikat állították ki a fél évszázada alakult kör alkotói, ezúttal azonban különlegességeikkel érkeztek.

A kiállító művészek ezúttal a tőlük megszokottól eltérő technikával készített alkotásaikat mutatták be Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Havasi Gábor, az intézmény vezetője beszédében méltatta a kiállító művészeket, és szólt a művészetben rejlő értékekről. A kör tagja, Stockinger László festőművész leszögezte, hogy minden művészeti ágban jelen van a kísérletezés. – Az alkotó valami egészen mást akar létrehozni, gondolatait, érzéseit másként szeretné kifejezni. Aki nap mint nap olajjal dolgozott, majd egyszer csak úgy dönt, grafikát készít, és erőfeszítéseit siker koronázza, az már önmagában pozitív. Aki egy miniatűr képen monumentális tartalmat akar megjeleníteni, az pedig maga a kísérletező művész. Ha a kísérlet sikerül, az alkotó megérdemli, hogy azt a közönség is láthassa – mondta Stockinger László.

A megnyitón csángó népdalcsokrot énekelt Ladányi Bíborka, a kiállítás november 28-ig látogatható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában