Tündér Ujjak Klub

2019.11.01. 07:00

Az adventet idézik a horgolt alkotások az alsóörsi kiállításon

A Tündér Ujjak Klub fennállásának hatodik évfordulójára emlékeztek az Eötvös Károly Művelődési Házban a közelmúltban. Szép számmal érkeztek az érdeklődők. A település legfiatalabb kulturális csoportja pink egyenpólót húzott, így könnyen észre lehetett őket venni.

Szendi Péter

A lelkes kézimunkázók idei ,,termésüket” mutatták be az Eötvös Károly Művelődési Házban

Fotó: Szendi Péter/Napló

Hebling Zsolt polgármester köszöntötte a vendégeket.

– Hatodik alkalommal állít ki községünkben a Tündér Ujjak Klub. Évről évre gazdagabb alkotások születnek, az adventi időszakhoz közeledve szemet és lelket gyönyörködtető mindez. Sok minden eszembe jut az elmúlt évek kapcsán. Mint például, hogy húsvétkor óvodásainknak szundikendőket készítettek, melyeket a gyerekek nagy örömmel fogadtak. Minden évben célul tűzik ki, hogy valakinek segítsenek – mondta a polgármester, majd Ferenczy Gábor alpolgármesterrel közösen virággal köszönték meg a lányok-asszonyok elmúlt évi sikeres munkáját.

A klub tagjai lelkes amatőrök, akik 2013 októbere óta szerdánként kellemes hangulatú találkozón gyűlnek össze a művelődési házban. – Elsősorban használati dekorációkat és dísztárgyakat készítünk, sokféle technikával. Kötünk, horgolunk, tűnemezelünk, gyöngyszövést is csinálunk. Tavalyelőtt horgolt polipokat készítettünk a koraszülött gyerekek részére, az elmúlt évben pedig karácsonyi díszeket állítottunk ki – kezdi Tarnai Viktória, a csoport vezetője, aki örömét fejezte ki, hogy egy illusztris kandalló mellett adventi hangulatot teremtettek.

A lelkes kézimunkázók idei ,,termésüket” mutatták be az Eötvös Károly Művelődési Házban
Fotó: Szendi Péter/Napló

Ugyanakkor meglepetésként fotókat is kiállítottak a csoport munkájáról, aktivitásáról. Bár karácsony közeledik, de kuriózumként tavaszi manókat is horgoltak, hogy ezzel is színesítsék a kiállítást, mely november 6-áig megtekinthető. A rendezvényen Kövi Szabolcs pánsípon adott elő az alkalomhoz illő dalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában